Beatlesfan reist langs elke ‘Abbey Road’

Abbey Road is voor veel fans een inspiratie.

Abbey Road is voor veel fans een inspiratie.


Abbey Road is vertaald natuurlijk gewoon ‘de weg naar de abdij’ en daarmee een vrij veel voorkomende naam. Voor de 48-jarige Bryan Eccleshall heeft het een heel andere betekenis: Namelijk die van de titel van een fameus album van The Beatles. De Engelsman reisde in 8 jaar tijd zijn hele land door om in totaal 131 borden met de naam ‘Abbey Road’ te fotograferen.

Hij zegt in een artikel in de Daily Mail over dit project: “Mijn partner steunde dit project en was geduldig. Alle reizen werden gedaan zonder navigatiesysteem en zo nu en dan moest zij mij dan de route wijzen. En ze vond het nooit erg dat we nog wat tijd aan een reis toevoegden, zodat ik nog een Abbey Road kon bezoeken. Overigens bleken veel Abbey Roads iets met elkaar gemeen te hebben: Het waren landelijke wegen met ruïnes, de oorspronkelijke abdij”.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.