Muziek op reis via losse speaker

De iHome iDM9. Wat ik zocht voor onderweg!

De iHome iDM9. Wat ik zocht voor onderweg!


Muziek vormt een belangrijk onderdeel van mijn leven. Het staat in de top 10 van de dingen waar ik me op focus. Dat dat goed klinkt, overal, is dus belangrijk. Ook onderweg in de auto. Maar als je dan een auto hebt van 10 jaar oud met een ingebouwde audio-installatie, dan heb je niet zoveel keus. Je kunt naar de radio luisteren of een cd aanzetten. Maar wat nou als je naar Spotify wilt luisteren? Omdat je daar een perfecte speellijst hebt aangemaakt met een mix van oude- en nieuwe muziek? Een jaar lang heb ik daarvoor de Belkin Tune Base gebruikt, maar ondanks dat je hiermee vrij snel alle vrije frequenties kunt vinden, zodat je via een FM-frequentie en je autoradio naar muziek op je iPhone kunt luisteren is het toch niet geweldig. Zeker als je langere afstanden rijdt, moet je soms wel tot 2x een andere frequentie zoeken. Niet veilig, lastig en geeft je soms het idee dat je door het geknisper en gekraak weer teruggekeerd bent in het tijdperk dat je via de middengolf naar de zeezenders luisterde.

Ik vroeg me af of er niet iets zou zijn als een losse speaker waarmee je je mobiele telefoon via bluetooth zou kunnen verbinden. Na enig zoeken op internet vond ik de iHome Cupholder portable Bluetooth Speakerphone. Bleek niet te koop in Nederland en kon – omdat ik Nederlander ben – ook niet via de Amerikaanse Apple store besteld worden. Maar Amazone bood uitkomst. Daar kon ik deze draadloze speaker bestellen en kreeg hem wonderlijk snel (woensdag besteld, vrijdag in huis) vanuit Amerika. Na een morgen-testdrive ben ik uiterst tevreden over het resultaat. De speaker geeft een lekker vol geluid en past inderdaad prima in de koffiemokhouder. Op die manier heb ik voortaan bij reizen door Nederland (en Europa) altijd prima kraakvrije muziek via mijn Spotify-speellijst bij me!

0