Langste burcht ter wereld is in Duitsland

Rondkijken in Burghausen. Foto: Elkedagvakantie

Rondkijken in Burghausen. Foto: Elkedagvakantie


Hoe kun je je onderscheiden? Dat is een vraag die niet alleen het zakenleven bezighoudt, maar ook toeristische attracties. Zo claimt Burghausen in Zuid-Duitsland de titel van ‘langste burcht ter wereld’. En hoewel we niet na kunnen gaan of die titel terecht is, moet gezegd worden dat je inderdaad nogal wat tijd nodig hebt om van de ene helft naar de andere kant te lopen. Je moet in feite allerlei hofjes door, voordat je in het uiteindelijke hoofd-gebouw terecht komt.

De burcht is 1051 meter lang en ligt aan de Salzach-rivier. Volgens de overlevering bestaat de eerste bebouwing uit het jaar 1025. In het hoofdgebouw is een museum te vinden met historische schilderijen. Buiten de historische bebouwing is een moderne stad te vinden met voldoende mogelijkheden om te gaan shoppen of om uit eten te gaan. Burghausen heeft een rol gespeeld in de film ‘Baron von Münchhausen’ uit 2012.

De stad ligt op de grens met Oostenrijk en kan onder andere met een groot aantal wandelingen bekeken worden. Daarvoor is ter plekke een gratis boekje te krijgen met ‘spazierwege’. Tijdens het hoogseizoen worden binnen de muren ook verschillende thema-opvoeringen gehouden. Meer informatie is vinden via www.tourismus.burghausen.de. En van Pasen tot oktober zijn er elke zaterdag rondleidingen door de stad. Die duren 90 minuten en kosten 6 euro per persoon.

Hier is een 360-graden foto te vinden.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.