Wordt het barbecue-weer?

Barbecue . Foto: CCO

Barbecue . Foto: CCO


De weersverwachtingen voor de komende dagen zijn veelbelovend. Volgens WeerOnline kan het op sommige plaatsen in Nederland zelfs boven de 20 graden Celsius komen. “Voor een warme dag moet 20 graden of meer worden. Vorig jaar werd de eerste regionale 20 graden genoteerd op 10 april in de zuidoostelijke helft van het land”, zo schrijft de dienst onder de kop ‘Lente barst los dit weekend’.

Oranje barbecue

Volgens WeerPlaza, die de barbecue-verwachtingen met kleurtjes aangeeft, kleurt ons land vrijwel helemaal ‘oranje’ komend weekend. Volgens de dienst zijn dat ‘matige barbecue-omstandigheden’. Vandaag (vrijdag) voelde de zon in een beschutte tuin al heel aangenaam aan, dus als dit zich de komende dagen doorzet dan voorzien we bij Elkedagvakantie toch dat het het eerste barbecueweekend van het jaar 2016 wordt.

Geen Rokjesdag

Vorig jaar hadden we op 10 april onze eerste barbecuedag. Ook toen was het nog geen ‘rokjesdag’, zoals WeerOnline ook voor de komende dagen constateert: “Hoewel het komend weekend voor het eerst vrij warm lenteweer wordt kunnen we nog niet spreken van de eerste landelijke rokjesdag. Zaterdagochtend is het simpelweg te fris voor blote benen met in de vroege ochtend temperaturen van slechts een graad of 2.”

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.