In New York heb je 1770 km fietspad, wist je dat?

Fietsen, hardlopen of paardrijden, het kan allemaal in New York. Foto: Elkedagvakantie

Fietsen, hardlopen of paardrijden, het kan allemaal in New York. Foto: Elkedagvakantie


Vergeet de yellow cabs en vergeet de subway; ontdek de Big Apple vanaf nu op z’n Hollands per fiets. New York City is dit jaar bezig met een enorme uitbreiding van het fietsnetwerk in de stad door 120 kilometer aan extra fietspaden toe te voegen aan de huidige infrastructuur. Op 1 januari 2017 zal NYC’s fietsnetwerk bestaan uit bijna 1770 kilometer aan fietspaden, waarvan 640 kilometer aan beschermde paden.

New York ‘fietsstad’
Tussen 2010 en 2014 is het dagelijkse fietsgebruik gestegen met 68 procent. Met deze enorme toename is het belangrijk om te blijven investeren in de fietsinfrastructuur in alle de vijf wijken van New York. Op een doorsnee dag in New York maken meer dan 400.000 mensen gebruik van de fietspaden in de stad. Gemiddeld gezien ligt dit aantal nog hoger met 750.000 personen die regelmatig de fiets pakken als vervoersmiddel. Door de aanleg van nieuwe fietspaden is het mogelijk om op een veilige en verantwoordelijke manier te fietsen door de bekende wijken als Brooklyn, Queens, de Bronx, Staten Island of over de bekende avenues in Manhattan. De ontwikkeling van meer beschermde fietspaden door DOT (Department of Transportation) sluit aan bij de toenemende interesse in fietsen in de stad en bij de vraag naar een betere kwaliteit en veiligheid van de infrastructuur in de stad.

Citi Bike
Sinds de start in 2013 heeft Citi Bike, het openbare fietssysteem van New York, een belangrijk aandeel gehad in de toenemende interesse in fietsen in New York. Op meerdere centrale plekken in de stad staan de bekende Citi Bikes die men tegen een bepaald tarief kan huren. In drie jaar tijd zijn er meer dan 32 miljoen Citi Bike ritjes gemaakt. Motivate, de eigenaar van Citi Bike, is momenteel bezig met het opzetten van nieuwe vestigingen in Brooklyn en bereikte vorige maand een nieuw record van meer dan 60.000 fietsers op één dag. In 2016 zijn er al negen miljoen fietsritjes gemaakt met het systeem en de verwachting is dat volgende maand het jaarlijkse record van 10 miljoen ritten van 2015 verbroken gaat worden.

Voor meer informatie ga naar www.nycgo.com.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.