New York heeft een nieuw park met een fantastisch uitzicht

Relaxen in een innovatief, groen en gezellig park met uitzicht op het Vrijheidsbeeld en de skyline van Manhattan? Dat kan! Dit jaar is op Governors Island in New York het nieuwe park ‘the Hills’ geopend. Het park leent zich perfect voor een ontspannen dag tijdens een bezoek aan de Big Apple. Je vindt hier vier verschillende groene heuvels, de langste glijbaan van New York, fiets- en wandelpaden, tal van plekken om gezellig te picknicken, speeltuinen en een adembenemend 360 graden uitzicht over de haven van New York, het Vrijheidsbeeld en de skylines van Lower Manhattan, Brooklyn en New Jersey.

Militaire basis
Governors Island is de afgelopen jaren van een militaire basis getransformeerd in een bestemming voor recreatie, cultuur en innovatie. Naast het nieuw geopende park beschikt het eiland over een 3,5 kilometer lange promenade waarover je het hele eiland rond kunt fietsen, honkbal- en voetbalvelden, een hangmattenveld met 50 hangmatten om in te relaxen, een minigolf baan, verschillende food trucks en het populaire Picnic Point. Daarbij is het eiland autovrij en ben je er binnen tien minuten met de ferry vanaf Manhattan. De perfecte bestemming om een dag aan de drukte van de stad te ontsnappen.

De vier heuvels
De opening van the Hills maakt de transformatie van Governors Island compleet. Het park is ontworpen door het Nederlandse bedrijf West 8 en bestaat uit vier verschillende heuvels, gemaakt van gerecyclede materialen, die 8 tot 22 meter boven het eiland uit torenen. Vanaf Grassy Hill kun je het hele eiland overzien en het 12 meter hoge Slide Hill bestaat uit vier glijbanen, waaronder de langste glijbaan van heel New York City. Op Discovery Hill vind je een sculptuur van kunstenaar Rachel Whiteread en Outlook Hill is met 22 meter de hoogste heuvel met een uniek uitzicht over de haven, het Vrijheidsbeeld en de skylines van Manhattan, Brooklyn en New Jersey. Het mooi ontworpen park is enorm groen met veel bomen en is zowel voor New Yorkers als voor toeristen de nieuwe place to be voor een dagje relaxen, wandelen, fietsen, picknicken of barbecueën.

Beeld van het dit jaar geopende nieuwe park in New York.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.