Duik in de wereld van Banksy

Sterk in teksten en in beeld. Foto: Elkedagvakantie

Banksy is een graffiti artiest uit Bristol, die al decennia weet te verrassen. Niet in de laatste plaats door de geheimzinnigheid over zijn persoon en over de plekken waar zijn werken in het openbaar verschijnen.

In het Moco Museum in Amsterdam is nog tot 29 maart 2017 een selectie van zijn werk te zien. Hij moet de ruimte in het museum delen met een andere extravagante artiest: Dali.

Werk van Dali in het Moco-museum. Foto: Elkedagvakantie


Een bezoek aan de tentoonstelling heeft ons geleerd, dat dat wat van Dali te zien is vooral de personage is die verrast en niet zozeer de werken die er te zien zijn. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke interpretatie. Heel anders is dat met Bansky. Van deze kunstenaar hangen verschillende werken die je wel even aan het denken zetten. Ook is er een mooie videopresentatie over hoe hij gedurende weken New York op stelten heeft gezet door op onverwachte plaatsen werken neer te zetten. Daar werden dan sommige mensen zo hebberig van dat ze het werk meenamen.

Een paar werken van Banksy die te zien zijn in Amsterdam. Foto: Elkedagvakantie

Banksy is begonnen als graffiti artiest, zijn werken zijn vaak humoristisch en politiek van aard. Veel van zijn straatwerken zijn net als zijn canvas werken te bewonderen in het Amsterdamse museum. Je hebt nog ruim een maand om te gaan kijken.

Het Moco-museum in Amsterdam. Foto: Elkedagvakantie

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.