De lente in met 4 nieuwe NS-wandelingen

Vier nieuwe wandelingen dit jaar. Foto Wandelnet/Ad Snelderwaard


Het is lente! Tijd voor nieuwe NS-wandelingen. Ook dit jaar zijn Wandelnet en NS erin geslaagd om vier nieuwe routes te ontwikkelen, van station naar station. Ze zijn uitgezet rondom Culemborg, Sittard, Harderwijk en Dordrecht. Alle NS-wandelingen zijn te downloaden op de nieuwe site van NS: www.ns.nl/dagje-uit/wandelen en natuurlijk ook op www.wandelnet.nl.

Dit zijn de nieuwe routes van seizoen 2017-2018:
1. Waterlinie Culemborg: Houten Castellum – Culemborg, 13,5 of 17 km.
Een wandeling langs forten, sluizen, bunkers en kanalen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Via vlonders door het Verdronken Bos gaat het naar de Lek. Het is het leukste om deze route in het voorjaar of de zomer te wandelen, want dan kun je met de Liniepont de Lek oversteken of struinen door de uiterwaarden.

2. Limburgs Plateau: Spaubeek – Sittard, 6,5, 8 of 11 km.
Idyllische landweggetjes, slingerende bospaden en holle wegen leiden je door een prachtig glooiend Limburgs landschap met her en der verspreid liggende kleine dorpen en kapelletjes. Je eindigt in het centrum van Sittard met veel culturele bezienswaardigheden.

3. Hierdense Poort: Nunspeet – Harderwijk, 10, 12 of 20 km.
Tussen Nunspeet en Harderwijk ligt een afwisselend gebied waar je heerlijk kunt wandelen. Door dichte bossen, langs heidevelden en dwars over het uitgestrekte Hulshorsterzand. Via landgoed De Essenburgh en molen De Hoop bereik je de Vischpoort, waarachter het historische centrum van Harderwijk op je ligt te wachten.

4. Eiland van Dordrecht: Dordrecht Stadspolders – Dordrecht, 10 km.
Deze korte wandeling biedt volop gelegenheid om het sfeervolle oude stadshart van Dordrecht te leren kennen. Je start in het groen, met rust en ruimte alom. En overal is water: rivieren, grachten, havens. In de oude binnenstad van Dordrecht kom je tijd te kort.

Al jarenlang zijn de gratis NS-wandelingen populair. “De kracht zit ‘m in de drie-eenheid van routebeschrijving, kaartje en markering”, aldus Sietske de Vet, coördinator NS-wandelingen bij Wandelnet. “Verdwalen is bijna niet mogelijk. De routes zijn altijd actueel, want ze worden onderhouden en gemarkeerd door honderden enthousiaste vrijwilligers, overal in het land.”

De vier routes die dit jaar verdwijnen uit het NS-pakket zijn: De Weelen-Enkhuizen, Elburg, Savelsbos en Texel (2-daagse). Deze routes blijven te downloaden als OV Stapper via www.wandelnet.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.