Doen: overlevingscursus in de Zweedse wildernis

Zwemmen bij Camping First Camp in Malmö met uitzicht op de Sont Brug.


Wat zou je doen als je zou verdwalen in de uitgestrekte Zweedse bossen ver weg van de bewoonde wereld, waar geen wifi of telefoonbereik is? Dát kun je nu zelf leren. Bij Little Rock Lake bieden ze survival cursussen om te kunnen overleven in de natuur. Samen met een gids spendeer je een dag én nacht in de bossen van Småland waar je onder meer leert vuur te maken, een schuilplaats te bouwen voor de nacht en voedsel te vinden. En natuurlijk slaap je ’s nachts onder de sterren met de elanden, vossen en steenarenden als je directe gezelschap. Little Rock Lake is een outdoor avonturenpark in Zuid-Zweden, vooral bekend vanwege de langste zipline van Europa.

De Bohuslän kust in West-Zweden kronkelt zo’n 280 kilometer van Göteborg tot aan de Noorse grens en onderweg struikel je bijna letterlijk over de duizenden eilanden. Prima idee om dit oogverblindende gebied eens nader te bekijken, en dat kan te voet, op de fiets, met de auto en natuurlijk: met de boot of kano! Ga eilandhoppen in Bohuslän.

Het eiland Öland ligt voor de oostkust van Småland en is bekend als populair vakantie-eiland. Maar voor kitesurfers is dit eiland the real deal. Goede wind, ondiepe wateren en een eindeloze kustlijn. Dé perfecte ingrediënten voor wat actie. Öland heeft het allemaal. Niet zo gek dat er van heinde en verre kitesurfers naar dit eiland komen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.