Rügen krijgt nieuw UNESCO-Werelderfgoedforum

Rügen krijgt nieuw UNESCO-Werelderfgoedforum 8

De krijtrotsen van Rügen. Foto: Elkedagvakantie

Bondskanselier Angela Merkel opent 6 juni een ‘nieuwe’ attractie: het UNESCO-Werelderfgoedforum Jasmund op het eiland Rügen. Al in 2011 werden de unieke beukenbossen van het schiereiland Jasmund, aan de krijtrotskust op Rügen, tot UNESCO-Werelderfgoed benoemd. In Nationaal Park Jasmund konden de beukenbossen eeuwenlang ongestoord groeien waardoor zij hun natuurlijke karakter behielden. Daardoor zijn ze een ideaal leefgebied voor vele plant- en diersoorten.

Het nieuwe UNESCO-Werelderfgoedforum is ondergebracht in het historische pension Waldhalle en is alleen te voet bereikbaar via een wandeling door het Wereldnatuurerfgoed. Ver weg van de beschaving is daar de hartslag van de oude beukenbossen voelbaar, de ideale plek dus om te onthaasten. In het Werelderfgoedforum is informatie beschikbaar over het ontstaan en de instandhouding van dit unieke natuurlandschap en van hieruit starten ook de expedities naar de omliggende bossen.www.koenigsstuhl.com

Meer informatie op: www.off-to-mv.com/nl/natuur

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.