Vraag naar vuurwerkvrije vakantiehuisjes ‘explodeert’ ver voor Oud & Nieuw

Sinds enkele jaren hebben sommige vakantieparken het afsteken van vuurwerk tijdens Oud & Nieuw in de ban gedaan. Deze vuurwerkvrije vakantieparken zijn sindsdien steeds populairder geworden. Uit onderzoek door Bungalowparkoverzicht.nl blijkt dat de meeste vuurwerkvrije bungalowparken nu al grotendeels, of zelfs volledig, zijn volgeboekt voor de aankomende jaarwisseling.

Beperkt aanbod, groeiende vraag
Veel bungalowparken liggen dicht bij een stad of dorp, waardoor er al snel vuurwerkoverlast uit de omgeving is. Het aantal vakantieparken dat het stempel ‘vuurwerkvrij’ heeft gekregen, is daardoor beperkt en relatief stabiel. Jozet Tomassen van Bungalowparkoverzicht.nl: “We zien dat Nederlanders die vorig jaar naast een huisje grepen, dit jaar het zekere voor het onzekere nemen en eerder boeken. Met als resultaat dat in sommige parken alle huisjes al zijn gereserveerd voor de Nieuwjaarsnacht.”

De gasten op vuurwerkvrije vakantieparken zijn niet alleen mensen die niet van vuurwerk houden, maar ook ouders met kleine kinderen, senioren en mensen met huisdieren.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.