This is Holland laat je over ons land vliegen

‘This is Holland’ is de naam van een nieuwe attractie in Amsterdam. Te vinden direct achter het Centraal Station, aan de andere kant van het IJ, naast het filmmuseum Eye. Het museum werd recent geopend door astronaut André Kuipers. In de 5D attractie krijgen bezoekers de kans om over Nederland te vliegen. De tour start met het inspirerende verhaal over het ontstaan van ons land. Het hoogtepunt is de ‘flight experience’ waarin bezoekers over 22 bijzondere plekken vliegen en adembenemende beelden van Nederland – vanuit de lucht –te zien krijgen.

De filmbeelden die gebruikt zijn in This is Holland – in combinatie met de nieuwe vliegtechniek- geeft iedereen de kans om Nederland op een bijzondere manier te zien en te beleven. Dit unieke perspectief is voor astronaut André Kuipers heel herkenbaar: “Nederland is een schitterend land met een boeiende geschiedenis. Op de grond waarderen we een wandeling door de bossen en in de duinen, we kiezen een rivier of een mooi meer uit om te bevaren en beklimmen nu en dan een toren of een heuvel voor een ander perspectief. Maar niemand is in de gelegenheid om als een vogel het luchtruim te kiezen en over eigen land te vliegen, de wind te voelen waaien en de geur van de heide op te snuiven. Tot nu. This is Holland is een ode aan ons mooie land vanuit een uniek perspectief, aldus André Kuipers”.

Bijna 2 jaar is This is Holland, in samenwerking met het team achter de succesvolle bioscoopfilm De Nieuwe Wildernis, bezig geweest om met een speciale camera over Nederland te vliegen. Hiervoor kreeg This is Holland toestemming van natuurorganisaties, gemeenten en Unesco, die dit initiatief ondersteunt. Ook de 10 Nederlandse Werelderfgoederen komen in de beleving naar voren. Ruim 32 vlieguren met de helikopter staan aan de basis van deze vliegervaring. Dennis Bots, creative director van de film, had de opdracht om uit al het materiaal een passende selectie te maken: “Als filmregisseur is het fantastisch om naast de film ook nog te kunnen spelen met beweging en het prikkelen van alle zintuigen van de bezoeker. Dit maakt het tot een totaalbeleving, waarbij de bezoeker echt het gevoel heeft dat hij vliegt”. De muziek is speciaal gecomponeerd door René Merkelbach en uitgevoerd door een 40-koppig orkest. Meer informatie: www.thisisholland.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.