Zweeds ijshotel is nu ook in de zomer open


Voor het tweede jaar is het mogelijk om ook in de zomermaanden in een ijskamer te verblijven in het Icehotel in Zweeds lapland. Dankzij door zonne-energie aangedreven koelmachines zijn er in het permanente hotel kamers waardoor je ook in de zomer onder ijskoude omstandigheden kunt slapen.

Op 15 december 2017 werd het seizoensgebonden gedeelte van het Icehotel voor de 28-ste keer geopend. Duizenden overnachtende gasten en dagbezoekers en ongeveer 50 bruiloften later is het tijd voor de seizoensgebonden suites om terug te keren naar de bron in de rivier de Torne: de ijsblokken smelten weer. In het permanente gebouw worden nu twee kunstsuites gemaakt van ijs en sneeuw.

Het permanente deel van het Icehotel is gevuld met kunst gemaakt van kristalhelder poolijs, een contrast met het groen buiten. Het hotel bestaat uit een ijsbar, een ijsgalerij en 20 ijssuites, waarvan negen met privésauna, allemaal met de hand gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld. Meer informatie: www.icehotel.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.