Naarden-vesting speelt rol bij Stratego-battle

Naarden Vesting. Foto: Elkedagvakantie


Naarden Vesting wordt letterlijk en figuurlijk weer een strijdtoneel. Daar wordt namelijk van 23 tot en met 26 augustus in Nederland op wereldniveau gestreden om elkaars vlag tijdens het Wereldkampioenschap Stratego. Tussen de grachten, poorten, bastions en tunnels van Naarden-Vesting; één van de best bewaarde vestingsteden van Europa, zullen rond de 100 Stratego spelers strijden om de Wereldtitels. Wie heeft de slimste opstelling en beschikt over de beste strategie om zijn of haar internationale tegenspelers te verslaan tijdens dit 21ste Wereldkampioenschap Stratego?

Het Wereldkampioenschap staat open voor alle fanatieke Stratego spelers. Jong of oud, beginner of ervaren, iedereen is welkom en wordt ingedeeld met tegenstanders van min of meer gelijke niveaus. Het WK biedt gezelligheid, zinderende spanning en de kans op eeuwige roem. Met deelnemers uit Griekenland, Duitsland, België, Engeland en zelfs Amerika is het Wereldkampioenschap de ideale gelegenheid om Stratego vrienden van over de hele wereld te ontmoeten in een ongedwongen setting, genietend van het geliefde spel Stratego.

De officiële opening vindt plaats op donderdag 23 augustus om 13.15 uur, waar een kanonschot het startsein geeft voor het 21ste Wereldkampioenschap. Het kampioenschap begint in het prachtige Nederlands Vestingsmuseum met het WK Barrage, waarbij iedere speler in plaats van met 40 stukken speelt met slechts 8 stukken. Hier zullen onder meer meervoudig Wereldkampioen Pim Niemeijer uit Rotterdam, regerend Wereldkampioen Anjo Travaille uit Utrecht en Britse topspeler Richard Ratcliffe (oud-Wereldkampioen) direct in actie te zien zijn alsmede oud-wereldkampioenen uit onder meer Griekenland en Duitsland. Op vrijdag en zaterdag wordt het WK Classic (met 40 stukken) gespeeld en op zondag het WK voor Landenteams. Deze vinden plaats in het historische Het Arsenaal in Naarden.

 Als je niet meedoet is het leuk om te kijken en meteen een bezoek te brengen aan de oude vestingstad.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.