Segway Z10 verovert Parijs


Woesj, woesj. Regelmatig werden we tijdens ons weekje in Parijs links en rechts ingehaald door 1 wielers, die met een flinke snelheid door het straatbeeld raasden. Nader onderzoek leerde dat het om een nieuw product van Segway gaat. Segway is bekend geworden door de tweewielers, waarbij je je aan handvaten moet handvaten en door het verplaatsen van je balans het voertuig in beweging kunt zetten.

De Z10 is, zo leert enig onderzoek, een nieuw product, dat samen met andere vormen van elektronisch transport door Segway gelanceerd is. In Parijs hebben we er zeker tien zien rijden. Het was verbazend hoe nonchalant de bestuurders (bestaanders?) door het drukke verkeer raasden. Ze deden dat soms met handen in de zakken of al rokend, maar zonder helm op. Dat zal wel weer niet stoer zijn, maar gezien de maximale snelheid van 45 km per uur geen onwenselijkheid. Je kunt met een volledig opgeladen Z10 90 km rijden.

De Z10 bij een perspresentatie. Foto: PR

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.