Bescherm je paspoortgegevens met een ID-cover

Bij het huren van een auto of het inchecken bij een hotel wordt meestal om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd. Geheel ter goeder trouw geef je een paspoort, ID kaart of rijbewijs af voor zo’n kopie. Helaas zijn veel mensen zich niet bewust van de risico’s die ze daarmee lopen, zoals identiteitsfraude. De speciale ID Cover beschermt je daartegen. 

Met een volledige kopie van een identiteitsbewijs kunnen abonnementen worden afgesloten, leningen worden aangevraagd, vakanties worden geboekt en dat alles op jouw naam; Identiteitsfraude. Veel mensen zijn zich daar nog altijd niet bewust van en geven veel te gemakkelijk hun paspoort, ID kaart of rijbewijs af voor een kopie. Vaak is onbekend dat alleen de overheid, financiële instellingen, notarissen en Holland Casino een volledig identiteitsbewijs mogen kopiëren. 

Zorgen om privacy ‘kopietje paspoort’

Een derde van de Nederlanders maakt zich veel zorgen om de privacy. Men is vooral bang voor misbruik door het kopiëren van identiteitsbewijzen, maar ook voor de gevolgen van online-zoekopdrachten. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van de Autoriteit Persoonsgegevens. Het onderzoek is uitgevoerd ter gelegenheid van de Europese dag van de Privacy, die bedoeld is om Europeanen beter te informeren over hun privacyrechten. 

ID Cover 

Om identiteitsfraude te helpen voorkomen en bewustwording van de waarde van persoonsgegevens te vergroten heeft Qiy Foundation met het programma Respect Privacy de speciale ID covers ontwikkeld. Deze hoesjes schuif je over je ID bewijs en schermen zo bij het maken van een kopie belangrijke persoonsgegevens af als BSN of documentnummer. De ID cover is zowel beschikbaar voor paspoort, als het ID bewijs en rijbewijs.

De ID Cover is verkrijgbaar bij ANWB en via respectprivacy.org

  • Respect Privacy is een initiatief van de Qiy Foundation, een stichting die mensen helpt controle te krijgen over hun persoonlijke gegevens, in dit geval middels de ID cover; hoesjes die je over je identiteitsbewijzen kunt schuiven zodat bij het maken van een kopie belangrijke persoonsgegevens afgeschermd worden. 

    Tal van maatschappelijke organisaties als gemeenten, de ANWB en de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) staan achter het Respect Privacy Programma en de ID-cover.Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.