Dit kun je dit weekend allemaal nog zien bij de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs

Dit kun je dit weekend allemaal nog zien bij de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs 8
Raar of handig? Een caravan die ook een boot is. Maar waar laat je die te water en kun je er wel mee manoeuvreren op de camping? Foto: Elkedagvakantie

Slaapplaatsen op allerlei avontuurlijke plekken. Dat is in essentie wat je te zien krijgt bij een bezoek aan de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Slapen in prachtige caravans, luxe campers, Oosterse tenten, stoere trucks. Het kan allemaal.

De redactie van Elkedagvakantie bezocht deze week de openingsdag van de jaarlijkse beurs. We dachten ‘Er zullen wel nóg meer campers staan’, maar dat was niet zo. Die zijn er wel in overvloed, maar ook alle andere kampeermogelijkheden komen er aan bod. Inclusief de mogelijkheid om er in de wintermaanden op uit te trekken. Hier onder een foto-impressie van wat je vandaag en morgen nog in Utrecht kunt zien.

Dit kun je dit weekend allemaal nog zien bij de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs 10
Blijft een wonderlijk idee voor ‘gewone stervelingen’, dat je je auto meeneemt in je camper! Foto: Elkedagvakantie
Dit kun je dit weekend allemaal nog zien bij de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs 12
Een klassieker in een hele frisse kleur. Trekt wel de aandacht op de camping! Foto: Elkedagvakantie
Dit kun je dit weekend allemaal nog zien bij de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs 14
Caravan- en camperbedrijven leveren ook kwaliteitsfietsen…blijkt. Foto: Elkedagvakantie
Vlak voor de onthulling van de caravan en camper van het jaar nog even kijken of het allemaal goed staat. Foto: Elkedagvakantie
Vlak voor de onthulling van de caravan en camper van het jaar nog even kijken of het allemaal goed staat. Foto: Elkedagvakantie
Zo'n camper is voor veel mensen een droom: Niet te groot, maximale wendbaarheid in smalle Franse dorpjes. Foto: Elkedagvakantie
Zo’n camper is voor veel mensen een droom: Niet te groot, maximale wendbaarheid in smalle Franse dorpjes. Foto: Elkedagvakantie
Avontuur met een hoofdletter is ook te beleven op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Er is een speciale sectie met dit soort voertuigen en vakanties. Foto: Elkedagvakantie
Avontuur met een hoofdletter is ook te beleven op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Er is een speciale sectie met dit soort voertuigen en vakanties. Foto: Elkedagvakantie
Jong getrouwd en met z'n beiden dan op reis in zo'n bijzondere caravan? Dat lijkt ons wel wat! Foto: Elkedagvakantie
Jong getrouwd en met z’n beiden dan op reis in zo’n bijzondere caravan? Dat lijkt ons wel wat! Foto: Elkedagvakantie
Dit kun je dit weekend allemaal nog zien bij de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs 20
Zou je met zo’n klassieker op deze manier op vakantie gaan? Foto: Elkedagvakantie
Denk niet dat een Mini helemaal niks kan trekken! Foto: Elkedagvakantie
Denk niet dat een Mini helemaal niks kan trekken! Foto: Elkedagvakantie
Dit kun je dit weekend allemaal nog zien bij de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs 23
Voor maximale toegankelijkheid kan de hele achterwand van deze caravan omhoog. Foto: Elkedagvakantie
Een experimentele caravan, waarbij je geen gasflessen meer in de disselkast hoeft te hebben. Foto: Elkedagvakantie
Een experimentele caravan, waarbij je geen gasflessen meer in de disselkast hoeft te hebben. Foto: Elkedagvakantie

Op de eerste beursdag maakte de ANWB de winnaars bekend van twee verkiezingen waarbij de jury bestaat uit vakjournalisten, kampeerbloggers en lezers van de Kampeer & Caravan Kampioen. ‘ANWB Caravan van het Jaar 2020’ werd de Dethleffs Nomad 490 BL, een modern vormgegeven caravan waarbij het traditionele houtdecor is vervangen door een modern en licht interieur. De Dethleffs Nomad 490 BLF scoorde bij de jury door z’n bijzondere indeling, met de keuken aan de voorzijde en een zitgedeelte in het midden. Daardoor ontstaat een soort open woonlounge met veel lichtinval door de grote dakluiken. Achterin is een comfortabel tweepersoonsbed geplaatst in de lengterichting met daarnaast de ruime badkamer met douche en toilet.

Camper van het jaar


‘ANWB Camper van het Jaar 2020’ werd de Bürstner Lyseo M Harmony Line 66 gebouwd op de nieuwe Mercedes Sprinter. De achterwiel aangedreven kampeerauto is uitgerust met een nieuw ontwikkelde 105 kW/143 pk dieselmotor die voldoet aan de strengste emissienormen: een van de schoonste uit de autobranche. Opvallend in het interieur is de indeling met de grote douche, het comfortniveau en innovatieve details zoals wijnglazen die magnetisch vastklikken in de glazenkast en magnetisch uitneembare – en oplaadbare – ledlampjes die niet alleen als leeslampjes in het woongedeelte kunnen worden gebruikt maar ook als sfeerverlichting in de slaapkamer.

Programma

Naast tal van primeurs op het gebied van caravans, campers, vouwwagens, tenten en accessoires is er tijdens de 2019-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs veel aandacht voor presentaties, workshops en clinics, zoals over winterkamperen (een nieuwe trend), innovaties en kampeertrends. Nieuw is ook het NKC CamperTheater van Europa’s grootste camperclub, waar aanstormende camperreizigers worden bijgepraat over de verschillende soorten campers, de aanschaf, het rijden met de camper en de overnachtingsmogelijkheden op campings en camperplekken bij stadjes, jachthavens en zelfs restaurants.

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is hét begin van je kampeervakantie en duurt nog tot en met zondag 13 oktober 2019.

Meer bezoekers dan anders

Op zondagmiddag begroette de Kampeer & Caravan Jaarbeurs de 48.276-ste bezoeker. Daarmee realiseerde de Jaarbeurs een groei van 33,6% procent ten opzichte van de beurs in 2018 en gaat editie 2019 de boeken in als de meest succesvolle van de laatste tien jaar. “Kamperen is populairder dan ooit en dat zien we ook terug in het aantal bezoekers”, aldus Judith Röling, beursmanager van het grootste kampeerevent van Nederland.

Tijdens de 2019-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs waren er tientallen primeurs te zien op het gebied van caravans, campers, vouwwagens, tenten en accessoires. Daarnaast waren er tijdens het grootste kampeerevent van Nederland veel workshops en presentaties, onder meer voor beginnende camperaars. Het aantal kampeerauto’s groeit namelijk fors, zo blijkt uit de cijfers van de brancheorganisatie KCI (Kampeer & Caravan Industrie). “In totaal rijden er in Nederland nu zo’n 130.000 campers rond, meer dan een verdubbeling in 10 jaar”, aldus Leo Diepemaat, voorzitter van de brancheorganisatie. Ook de verkoop van nieuwe caravans zit in de lift: alleen al in de maand september werden er 15 procent meer verkocht dan in diezelfde maand vorig jaar. Daarmee steeg het aantal kampeermiddelen naar een nieuw Nederlands record: 555.789 caravans en campers.

Nederland is een écht kampeerland: ruim 66 procent van de Nederlanders heeft wel eens gekampeerd, zo blijkt uit onderzoek. De ANWB becijferde dat ons land inmiddels 3,5 miljoen actieve kampeerders telt. De kampeerhype gaat deze maand door, want oktober is kampeermaand bij de dealers, die deze maand soms zelfs op zondag geopend zijn. Kijk op camp-to-go.nl voor een overzicht van alle dealers in Nederland.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.