Huttopia zet voet op Amerikaanse bodem

Zwembad bij Huttopia Versailles
Het zwembad bij de camping van Huttopia Versailles in Frankrijk. Foto: Elkedagvakantie

De Franse organisatie Huttopia opent dit jaar vijf nieuwe bestemmingen in Frankrijk en twee nieuwe locaties in Noord-Amerika. De vernieuwende visie blijkt aan te spreken. ,,Huttopia brengt kamperen terug naar de essentie van vrijheid, natuur en buitenleven, maar combineert dit met het comfort van deze tijd. Zeg maar kamperen 2.0, of glamping à la Huttopia. Met deze hele nieuwe kijk op natuurcampings en verblijfsaccommodatie geeft Huttopia haar gasten letterlijk veel ruimte”, zo motiveert het bedrijf zelf.

De nieuwe locaties van Huttopia zijn zorgvuldig geselecteerd. De ligging in de natuur en een bijzonder landschap zijn de eerste voorwaarden. Geïnspireerd door de ‘campgrounds’ in de natuur van Noord-Amerika verblijven de gasten altijd op een locatie midden in de natuur en hebben veel groen rondom hun tent, chalet of kampeerplaats. Elke Huttopia Village of Camping heeft natuurlijk zwemwater of een zwembad en een activiteitenprogramma.

Canvas & Hout

In eigen beheer ontwikkelt de organisatie verschillende tenten en chalets met namen als de ‘Trappeur’, ‘’Bonaventure’ en ‘Cahutte’. Het type ‘Cahutte’ biedt ‘the best of both worlds’ en combineert het comfort van een blokhut met de slaapervaring van een tent. De Huttopia-accommodatie is zo ontwikkeld dat deze past in het landschap. Altijd vrijstaand met veel privacy en ruimte, in plaats van strakke rijtjes of directe buren.

Kleinschalig

Huttopia onderscheidt zich niet alleen door de keuze voor ruimte en natuur. ,,Huttopia is kleinschalig, met menselijke afmetingen, natuur georiënteerd en heeft de echte kampeer-spirit. Dat is een hele andere beleving in een markt voor campings en vakantieparken die wordt gedomineerd door enorme campings en vakantieclubs met grote zwembaden, veel drukte en lawaai. Dat heeft weinig met het authentieke kamperen te maken”, aldus het bedrijf.

Alle Huttopia-locaties zijn terug te vinden op www.huttopia.com.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.