Nieuw seizoen: Reizen Waes blijft dicht bij huis

Reizen Waes blijft in eigen land
Tom Waes blijft in eigen land. Foto: VPRO

Het coronavirus houdt Waes in de zomer van 2020 thuis. In Reizen Waes: Vlaanderen zoekt Tom Waes uit of hij ook in eigen land op avontuur kan. Met duizenden tips van kijkers reist Tom door alle Vlaamse provincies én Brussel op zoek naar bijzondere verhalen, unieke belevenissen en mooie plekken. Vanaf 29 januari zijn zijn avonturen te zien op NPO 3 bij de VPRO.

Aflevering 1: West-Vlaanderen Vrijdag 29 januari om 20.20 uur op NPO 3

Tom reist in de provincie West-Vlaanderen van de Westhoek tot de Belgische kust. Hij bezoekt een man die een tank uit de Eerste Wereldoorlog nabouwde. In Brugge ziet hij een 100-jarige bootjesman, in Alveringhem ontdekt hij de geschiedenis van zijn overgrootvader en ziet zijn jeugdheld. 

Aflevering 2: Oost-Vlaanderen Vrijdag 5 februari om 20.20 uur op NPO 3

Als eerst gaat Tom voor Reizen Waes kamperen in Doel en hij bekijkt in Sint-Niklaas de grootste sigaar ter wereld. Hij proeft een lang vergeten culinaire klassieker en ontmoet de organisatoren van het meer dan 100 jaar oude waterbaktoernooi.

Aflevering 3: Antwerpen Vrijdag 12 februari om 20.20 uur op NPO 3

Tom is in z’n eigen provincie en stad: Antwerpen. Toch ontdekt hij nieuwe verhalen. Hij dineert bij een joodse familie en trekt door Kempen. In de stad Hoogstraten probeert Waes een nieuwe toeristische trekpleister op de kaart te zetten.

Aflevering 4: Limburg Vrijdag 19 februari om 20.20 uur op NPO 3

Tom is in Genk en stopt ook in Haspengouw, waar hij meer wil weten over de Truiense Chaussée d’Amour en met de lokale Sikh gemeenschap viert hij het Uur van de Zoete Nectar. Ook rijdt hij met sledehonden door het Nationaal Park Hoge Kempen. 

Aflevering 5: Vlaams-Brabant Vrijdag 26 februari om 20.20 uur op NPO 3

Tom is in Vlaams-Brabant in de stad Landen waar hij aanbelt bij een bekende inwoner. Daarna bezoekt hij de meest onleefbare straat van Vlaanderen en onderzoekt hij Ramp van Walfergem, een verkeersongeval uit 1966. In het Pajottenland ontdekt Waes een nieuwe passie: schilderen.  

Afsluiting seizoen Reizen Waes

Aflevering 6: Brussel Vrijdag 5 maart om 20.20 uur op NPO 3

Tom sluit deze serie af in de hoofdstad Brussel. Na een bezoek aan de VRT-toren gaat hij per fiets en per kajak de stad door. We zien hem in een verborgen ruimte in het Centraal Station, bij een Congolese kapper en bij druïdes in het Zoniënwoud. 

Eerste uitzending: Vanaf vrijdag 29 januari om 20.20 uur op NPO 3.
Website: vpro.nl/reizenwaes

In het kort – nieuwsoverzicht

  • Thuiswerken maar toch ook een beetje vakantie: “Kneuterig maar lekker” (NH Nieuws)
  • Kreeg jij een reisvoucher omdat je vakantie door corona niet doorging? Als je hem niet verzilvert, moet je automatisch het geld terugkrijgen (DvhN)
  • Onzeker jaar voor hotels: hoe snel leven overnachtingen weer op? (RTL)
  • MAX Ombudsman Jeanine Janssen geeft antwoord op veelgestelde vakantievragen (MaxVandaag)
  • Rutte: ‘Als je nu in het buitenland op vakantie gaat, ben je asociaal bezig’ (Nu.nl)
  • Reissector zit tot en met eind maart in ‘lockdown’ (Nu.nl)
  • Utrechtse Kaylee (23) reist alleen met een busje door Zuid-Europa: ‘Ik zie wel waar de wind mij brengt’ (In de buurt)
Nieuwe attractie Ride to Happiness opent deze zomer

Je verheugen op een nieuw uitje? Dat kan met Ride to Happiness. Lees hier meer.

Weekendradio via Hit100.nl

Meer luisteren? Honderden uren aan (reclamevrije, nonstop) radio staan hier: www.hit100.nl

No Responses

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.