En dit is de top 100 van Duitsland in 2021

Schloss Neuschwanstein. Foto: Hanneke Lindenburg

Duitsland blijft een populaire bestemming onder internationale reizigers. Meer dan 14.000 buitenlandse bezoekers van de online portal www.germany.travel kozen tussen januari en eind juli 2021 hun favoriete toeristische bestemmingen in Duitsland.

Lees ook

De winnaar van vorig jaar, Miniatur Wunderland Hamburg, werd voor de vierde keer op rij het meest gekozen. Maar ook Europa-Park Rust en Slot Neuschwanstein behielden respectievelijk hun tweede en derde plaats. Andere attracties die in 2021 in de top tien staan, zijn Phantasialand Brühl, Rothenburg ob der Tauber, de Romantische Straße, het historische Dresden, Berlijn, het Nationaal Park Schwarzwald en het Misdaadmuseum Rothenburg.

Veerkracht Duitsland

Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de DZT: “De grote belangstelling van de respondenten is een bewijs van de uitstraling en veerkracht van het merk Vakantieland Duitsland en zijn toeristische actoren, zelfs in tijden van crisis. De stemmen die de klanten uitbrachten, geven ons een authentiek beeld van de meest geliefde en populairste toeristische bestemmingen. Voor de partners in de Duitse toeristische sector is hun plaats in de top 100 een kwaliteitskeurmerk dat zij voor internationale marketingdoeleinden gebruiken.”

De complete ranglijst van de online enquête is te vinden op de website van de DZT: The TOP 100 sights and attractions in Germany – Germany Travel

Al sinds 2012 kunnen bezoekers van de website www.germany.travel bij deze actie in een leeg tekstveld de toeristische bestemmingen noemen die volgens hen echt de moeite waard zijn. Op basis hiervan stelt de DZT de top 100-ranglijst op.

Dit jaar heeft de DZT de resultaten ingedeeld in categorieën,
namelijk: Steden; Avonturenwerelden; Attractieparken en dierentuinen; Musea; Kerstmarkten; Natuur-highlights; Nationale parken; Burchten en kastelen.

Weekendje naar Hamburg. Foto: Elkedagvakantie
Top 100-ranglijst van 2021

1e plaats: Miniatur Wunderland Hamburg: Precies twintig jaar geleden ging de nu grootste modelspoorbaan ter wereld van start. Ongeveer twintig miljoen bezoekers van over de hele wereld bezochten tot nu toe de almaar groeiende attractie in de Hamburgse Speicherstadt, die al met zes vermeldingen in het Guinness Book of Records werd bekroond.

2e plaats: Europa-Park Rust: Hiertoe behoren Duitslands grootste attractiepark met meer dan honderd attracties en shows, waterpark Rulantica en zes themahotels met talrijke restaurants en wellnessfaciliteiten. Bezoekers verkennen virtuele werelden in het VR-experiencecentrum YULLBE, terwijl dinnershows spectaculair entertainment combineren met culinaire hoogstandjes.

3e plaats: Slot Neuschwanstein: Het gebouw, dat Ludwig II vanaf 1869 liet bouwen naar het voorbeeld van een historische ridderburcht op een reusachtige rotsmassa tegen de achtergrond van de Alpen, is een van de wereldberoemde bezienswaardigheden van vakantieland Duitsland. Jaarlijks bezoeken rond 1,5 miljoen mensen dit fascinerende en inspirerende sprookjeskasteel.

Overzicht van de actuele ranglijst in de TOP 100-categorieën 2021

Categorie ‘Steden’:

 1. Rothenburg ob der Tauber
 2. Dresden
 3. Berlijn
 4. München
 5. Hamburg

Categorie ‘Avonturenwerelden’:

 1. Miniatur Wunderland Hamburg
 2. Erlebniswelt Haus Meissen
 3. Therme Erding
 4. Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen
 5. Autostadt Wolfsburg

Categorie ‘Attractieparken en dierentuinen’:

 1. Europa-Park Rust
 2. Phantasialand Brühl
 3. Attractiepark Ravensburger Spieleland
 4. LEGOLAND Deutschland Resort Günzburg
 5. Tierpark Hellabrunn in München

Categorie ‘Musea’:

 1. Misdaadmuseum Rothenburg ob der Tauber
 2. Deutsches Spionagemuseum
 3. Museumsinsel Berlijn
 4. Klimahaus Bremerhaven 8° Ost
 5. August Horch Museum

Categorie ‘Kerstmarkten’:

 1. Reiterlesmarkt in Rothenburg ob der Tauber
 2. Kerstmarkt in Neurenberg
 3. Kerstmarkt in München
 4. Kerstmarkt in Rotenburg a. d. Fulda
 5. Kerstmarkt bij slot Charlottenburg in Berlijn

Categorie ‘Natuur-highlights’:

 1. Eiland Rügen
 2. Bodensee met het eiland Mainau en het UNESCO-werelderfgoed kloostereiland Reichenau
 3. Moezeldal
 4. Zugspitze
 5. Eiland Sylt

Categorie ‘Nationale parken’:

 1. Nationaal Park Schwarzwald
 2. Nationaal Park Berchtesgaden
 3. Nationaal Park Sächsische Schweiz
 4. Nationaal Park Harz
 5. Nationaal Park Eifel

Categorie ‘Burchten en sloten’:

 1. Slot Neuschwanstein
 2. Slot Heidelberg
 3. Burcht Eltz
 4. Burchten en parken van Potsdam en Berlijn
 5. Rijksburcht Cochem

En dan nog dit

KLM komt met huisje 102

Zoals elk jaar maakt KLM op haar verjaardag het nieuwe huisje bekend. Dit jaar is er een Delftsblauwe miniatuurversie van Theater Tuschinski in Amsterdam gemaakt. Dit huisje wordt in de World Business Class van KLM aan passagiers uitgedeeld. De bekendmaking van het nieuwe huisje komt drie weken voordat Tuschinski het honderdjarig bestaan viert. De schitterende bioscoop werd namelijk op 28 oktober 1921 geopend door de Poolse immigrant Abraham Icek Tuschinski. Samen met Hermann Ehrlich en Hermann Gerschtanowitz had hij al een bioscoopimperium opgebouwd in Rotterdam toen Tuschinski zijn oog liet vallen op een stuk grond bij de Munt in Amsterdam.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.