Corendon vliegt deze zomer naar Malaga en Gran Canaria vanaf Maastricht

Malaga bij avond. Photo by David Becker on Unsplash

Luchtvaartmaatschappij Corendon vliegt vanaf 2 juli 2022 wekelijks op zaterdag naar Malaga en op zondag naar Gran Canaria vanaf Maastricht Aachen Airport. Daarnaast breidt de reisorganisatie het aantal vluchten uit vanaf dit vliegveld: naar Hurghada met twee extra vluchten, Kreta met één extra vlucht en Turkije met zes extra vluchten. Het totaal aantal vluchten komt dan op 27 vertrekken per week vanaf Maastricht.

Naast de extra vluchten op de genoemde bestemmingen vliegt Corendon ook naar Rhodos, Kos, Zakynthos en Bulgarije vanaf de Limburgse luchthaven.

Voorkeur voor regionale luchthavens

Atilay Uslu, oprichter van Corendon: “De boekingen voor deze zomer gaan zo hard dat we besloten hebben om in het hoogseizoen meer vanaf Maastricht te vliegen om aan de grote vraag te voldoen. We merken ook dat onze klanten nu liever voor regionale luchthavens kiezen dan voor Schiphol door de ellenlange wachtrijen. Dit geldt echt niet alleen voor de vakantiegangers die aan de grensgebieden wonen. We zien daarnaast ook een toename in vertrek van Duitse luchthavens die wij nu aanbieden.”

Maastricht steeds populairder

Veel Nederlandse en Belgische vakantiegangers kiezen voor Maastricht Aachen Airport als luchthaven om hun vakantie te starten. De voornaamste reden hiervoor is de mogelijkheid om gratis te parkeren en de kortere wachtrijen in vergelijking met bijvoorbeeld Amsterdam Airport Schiphol waar deze zomer nog lange rijen worden verwacht. Een vakantie naar Malaga met vertrek vanaf Maastricht Aachen Airport is te hier te boeken.

En dan nog dit:

‘Grayson Perry – A Show for Normal People’ in Carré

Koninklijk Theater Carré presenteert zondag 26 juni 2022, 20.00 uur Grayson Perry – A Show for Normal People. Voor het eerst is de populaire theatershow van de uitbundige Britse kunstenaar en winnaar van de Erasmusprijs 2021 in Nederland te zien.

Ondanks alle prijzen en onderscheidingen is kunstenaar en schrijver Grayson Perry (Essex, 1960) heel gewoon gebleven. En net zoals alle andere gewone mensen is hij zich er slechts zijdelings van bewust dat we allemaal zullen sterven. Al meer dan veertig jaar weet hij van het alledaagse iets bijzonders te maken. Zijn tv-programma’s en theatershows trekken in het Verenigd Koninkrijk duizenden fans. Nu hij ook in Nederland met de Erasmusprijs een hoge onderscheiding heeft gekregen voor zijn levenswerk komt zijn eigenzinnige theatervoorstelling A Show for Normal People naar Amsterdam.

Zijn beeldende kunst was al eerder in Nederland te bewonderen. Velen zullen hem kennen van Wintergasten of de exposities Guerilla Tactics in het Stedelijk en Hold your beliefs lightly in Bonnefanten. In zijn theatershow laat hij zich van zijn dwaze en theatrale kant zien. Eén ding is zeker: wanneer je de zaal verlaat weet je dat uiteindelijk niets er echt toe doet. Geniet van Grayson Perry op een avond waarop hij grote levensvragen stelt – en mogelijk beantwoordt – en waarop hij je even laat vergeten hoe weinig het leven voorstelt, zoals alleen een man in een jurk dat kan.

Koninklijk Theater Carré websiteFacebookTwitterInstagramYouTube

ANWB-boek: Zwemmen in de natuur

Nederland bestaat voor bijna één vijfde van het totale oppervlakte uit water. In het nieuwe ANWB-boek ‘Zwemmen in de natuur’ laat openwaterzwemmer Marjon Huibers de mooiste 52 zwemplekken van het land zien. Het boek is een inspirerende en praktische gids om meer buiten te zwemmen in de Nederlandse natuur.

Nederlanders gaan steeds vaker in open water zwemmen. Het hele jaar door. Marjon Huibers is openwaterzwemmer, zwemcoach en examinator voor Reddingsbrigade. In deze gids laat Marjon de mooiste 52 zwemplekken in het land zien. Elke plek heeft een unieke ligging en kenmerken. Het boek inspireert om elke week één keer ergens in Nederland het water in te gaan en te genieten van een te gekke zwemplek.

Praktische informatie

Deze gids richt zich niet alleen op de gevorderde openwaterzwemmers die gemakkelijk een paar kilometer borstcrawlen maar ook op liefhebbers en beginners die op een mooie plek buiten het zwembad een duik willen nemen midden in de natuur. Het boek staat vol met praktisch informatie over alle 52 zwemlocaties met QR-code naar de zwemroutes, leuke weetjes en verschillende categorieën zoals een zwemplek die geschikt is voor dippen, lange afstand of dat de zwemmer op expeditie kan gaan. Ook staan voorzieningen als sanitair, eten en drinken en overnachten in de gids beschreven. 

Het ANWB-boek Zwemmen in de natuur is online te bestellen en verkrijgbaar in de boekhandel.

De omslag van het boek

Landgraafs klimpark bestaat 10 jaar

SnowWorld op de Landgraafse Wilhelminaberg opende in mei 2011 een groot klimpark voor jong en oud met meer dan 60 obstakels, ziplines en de langste Alpine Coaster van de Benelux. Tot op de dag van vandaag mag het klimpark zich rekenen tot één van Europa’s grootste en trekt het elk jaar duizenden bezoekers naar Landgraaf.

Drie jaar geleden doopte SnowWorld het park om tot Adventure Valley en werd een nieuwe toevoeging gepresenteerd: een spannend Adventure Trail waar het ook goed toeven is voor minder avontuurlijke bergliefhebbers. Onderweg hebben bezoekers goed zicht op de klimmers boven hen, de waaghalzen in de Alpinecoaster en ontdekken ze meer over het rijke mijnverleden van de Wilhelminaberg. Zo trekt Adventure Valley een breder publiek en maakte het zich klaar voor verder nationale groei. Onlangs werd een tweede locatie in Nederland onder de naam Adventure Valley geopend bij SnowWorld Zoetermeer. 

“We zijn trots op ons mooie klimpark in Landgraaf en vooral dat we hierdoor jong en oud een kans geven om zichzelf te verrassen en uit te dagen. Als je eenmaal op grote hoogte staat, moet je soms even slikken voordat je de volgende hindernis op de route aandurft. Veel gasten komen dan ook vol adrenaline terug van hun avontuur”, aldus Remko Klein, Commercial Director van SnowWorld.

De Zoete Zusjes gaan op reis door Nederland

Het nieuwe (voor)leesboek van De Zoete Zusjes ligt in de winkels! In De Zoete Zusjes houden van Holland moet Saar een spreekbeurt houden op school. Alle kinderen krijgen een bijzonder land toegewezen, maar Saar krijgt Nederland. Ze vind het maar saai, wat kan zij nou nog voor nieuws vertellen over het land waar ze zelf woont? Iedereen weet toch alles al?

Maar tijdens een rondreis met de hele familie ontdekken de Zoete Zusjes Saar en Janna dat Nederland heel veel bijzondere plekken heeft, die zelf zó beroemd zijn dat mensen uit de hele wereld ernaar komen kijken.

Saar en Janna zijn de Zoete Zusjes en plaatsen iedere woensdag een superleuk filmpje op YouTube. Gekke challenges, mooie DIY’s, sketches en nog veel meer! Er zijn inmiddels meer dan 300.000 exemplaren van de Zoete Zusjes boeken verkocht.

Over Hanneke de Zoete

Hanneke de Zoete schrijft met veel plezier de succesvolle boeken over haar twee dochters. Ook verschenen: Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes, De Zoete Zusjes Vriendenboek, Het grote vakantie doeboek van de Zoete Zusjes, De Zoete Zusjes zoeken een schat, De Zoete Zusjes gaan op vakantie, De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas, De Zoete Zusjes vieren kerst, Het grote kook-en bakboek van de Zoete Zusjes en De Zoete Zusjes moppenboek.
De Zoete Zusjes houden van Holland | Auteur: Hanneke de Zoete | ISBN: 9789043923378 | Prijs: €14,99 | Verschijnt op 12 april 2022

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.