Vakantie in Frankrijk; check de verschillende accommodatiemogelijkheden

De avonturen die je met je caravan meemaakt kun je zo opnieuw beleven. Foto: Elkedagvakantie
De avonturen die je met je caravan meemaakt kun je zo opnieuw beleven. Foto: Elkedagvakantie

Net zoals andere jaren staat een vakantie naar Frankrijk ook deze zomer weer op het lijstje van velen. Het blijft een fantastisch land, met oneindige mogelijkheden als het gaat om mooie bestemmingen en verschillende soorten accommodaties. 

Ga jij deze zomer ook richting la douce France? Dan ben je er misschien nog niet helemaal uit waar je wilt verblijven en wat voor soort accommodatie het beste bij je past. Om je wat inspiratie te geven over alle opties, hebben we daarom een aantal van de beste accommodatietypen voor je op een rijtje gezet:

Vakantieparken 

Vakantieparken in Frankrijk vind je in alle hoeken van het land. Zoek je naar een verblijf met alles erop en eraan? Dan kun je kiezen uit tal van grootschalige vakantieparken, met verschillende soorten accommodaties, tal van faciliteiten en genoeg activiteiten voor jong en oud.  

Ben je gesteld op een beetje rust? Dan is een kleinschalig vakantiepark in Frankrijk wellicht een betere optie. Verblijf hier onder andere in een knus chalet, een bungalow of ander soort huisje. 

Bed & Breakfasts
Ook wel ‘chambres d’hotes’ genoemd op zijn Frans, zijn er ook genoeg geweldige Bed and Breakfasts te vinden in Frankrijk. Tijdens je verblijf in deze Franse B&B’s krijg je de kans om in contact te komen met locals en om de Franse cultuur beter te leren kennen.

Je kunt in de ochtend genieten van het inclusieve ontbijt en wat tijd doorbrengen met je gastheren en andere reizigers. En dit alles in een warme, familiale sfeer.

Lees ook: Zomervakantie 2022? De Franse bergen zijn er klaar voor!

Boutique hotels

Boutique of boetiekhotels zijn doorgaans kleinere hotels met 15 tot 30 kamers. Het kleine aantal medewerkers en gasten zorgt voor een ‘familiale sfeer’, waarbij nog behulpzaam en vriendelijk met reizigers wordt omgegaan. Boetiekhotels zijn charmant en elegant, en vaak is iedere kamer specifiek ingericht.

Gites
Op het Franse platteland vind je veel ‘gites’; mooie, knusse huizen die meestal voor een hele week, van zaterdag tot zaterdag te huur zijn. Dit sluit misschien niet altijd aan bij je wensen, maar daar staat tegenover dat gites nog heel betaalbaar zijn en je er veel voor terugkrijgt. Bijvoorbeeld alle faciliteiten die je nodig hebt, een prachtig uitzicht en rust.

Daarnaast biedt het huren van een gite de onafhankelijkheid en vrijheid om je eigen maaltijden te koken. 

Campings/glampings
Als je al ooit in Frankrijk bent geweest is het je misschien al opgevallen: campings en glampings domineren overal de omgeving. Er zijn campings te vinden in allerlei soorten en maten. Ze worden beoordeeld van één tot vijf sterren op basis van de aangeboden voorzieningen.

Op de meeste campings in Frankrijk kun je terecht met je tent, caravan of vouwwagen. En alle ingedeelde campings zijn verplicht om minimaal douches, toiletten en wasruimtes te bieden. Kies voor een luxe 5-sterrencamping met alles erop en eraan of ga voor een boerencamping in de natuur; alles is mogelijk!

Lees ook: Veranderde trends op het gebied van kamperen. 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.