BNNVARA-serie Break Free schildert de fatale gevolgen van een wereldreis

De vier personen waar een portret van wordt geschilderd in de serie. Foto: BNNVARA

De BNNVARA-serie ‘Break Free toont vanaf 25 augustus 2022 indringende portretten van jonge mensen die op wereldreis gaan en helaas niet meer terugkwamen. De prijswinnende documentaireserie is bedacht en wordt geregisseerd door journalist en filmmaker Geertjan Lassche. Chris Zegers presenteert het programma.  

Het vijfde seizoen start met het levensverhaal van travel influencer Charmayne Holslag (28) uit Vlissingen. Nadat ze bij modeblad Glamour stopt, gaat ze met haar vriend Dyon over de wereld reizen. Hun reis eindigt abrupt en Dyon komt alleen thuis. Beste vriendin Denise reist naar Vietnam om het verhaal compleet te maken. 

Liefde voor Californië

In aflevering twee het verhaal van Dion van Diermen (32) uit Waddinxveen die voor de liefde naar Californië verhuist en figurant wordt in Hollywood-blockbusters. Maar Dions paradijs is ook een schijnwerkelijkheid. Zijn leven is opeens voorbij. Wat er precies gebeurd is, blijft onduidelijk. Een jaar na zijn overlijden reist broer Rutger hem achterna, naar het land van de onbegrensde mogelijkheden. Op zoek naar antwoorden.   

Sportloopbaan

 In de derde aflevering wordt judotalent (drievoudig Nederlands kampioen, winnaar European Open) Kim Akker (22) uit Den Helder geportretteerd die na haar sportcarrière in Mexico gaat wonen. Totdat er in juli 2019 iets gruwelijk misgaat. Haar judomaatje en beste vriendin Lesley Koorn reist Kim nu achterna. 

Aflevering vier vertelt het verhaal van Emma Arfman (23) uit Huissen, die met vriend Koen een grensverleggende reis maakt door Peru en Bolivia. Ze hebben de tijd van hun leven, tot de 13e dag. Vader Bert reist samen met vriend Koen, die op zijn beurt worstelt met schuldgevoel, af naar het land waar zijn dochter overleed.  

Mysterie

Het vijfde seizoen van ‘Break Free’ eindigt met het mysterie rond student geneeskunde Sophia Koetsier uit Amsterdam, die op haar 21e vermist raakt tijdens een safari in Oeganda. Haar moeder en broertje reizen naar Oeganda om zelf een voorstelling te maken van wat er gebeurd kan zijn. 

Al deze jongeren waren op weg, om de reis van hun leven te maken. Achterblijvers putten troost uit hun levenslust en herinneringen.  

Break Free is vanaf 25 augustus – vijf weken op donderdag om 21.00 uur – te zien bij BNNVARA op NPO 3. 

En dan nog dit

Garmin komt met alles-in-één navigatie/dashcam-serie

Garmin kondigt vandaag de Garmin DriveCam™ 76 en CamperCam 795 aan. Twee navigatiesystemen met een ingebouwde hoge resolutie dashcam. Beide modellen hebben een 7-inch display, 1080p HD video-opname en een gezichtsveld van 140 graden om een breed beeld van de weg voor je vast te leggen. Zodra het toestel is aangesloten, neemt hij voortdurend videobeelden van gedetecteerde incidenten op. Deze worden direct opgeslagen, zodat hij als ooggetuige achter het stuur fungeert. Opgeslagen video’s worden automatisch in de beveiligde online Vault geplaatst waar bestuurders de video’s gemakkelijk kunnen bekijken en delen met behulp van de Garmin Drive™ smartphone app.

Videobewijs

“We zijn zeer enthousiast over deze serie alles-in-één navigatiesystemen waarin onze beste navigatiefuncties voor auto’s en campers/caravans worden gecombineerd met een ingebouwde dashcam, zodat je erop kunt vertrouwen dat je videobewijs hebt van onverwachte incidenten”, zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland. “Of je nu ’s ochtends naar je werk reist of met je gezin door Europa trekt, deze navigatiesystemen geven je gemoedsrust onderweg en zekerheid achteraf.”

Dankzij de ingebouwde camera wordt de bewustwording van de bestuurder ondersteund terwijl hij alert blijft met geavanceerde bestuurdersondersteunende meldingen waaronder waarschuwingen voor botsingen en het verlaten van de rijstrook.

Vrachtwagenchauffeur

Elk navigatiesysteem met camera in deze serie is speciaal gemaakt met een set functies die passend zijn voor verschillende soorten bestuurders. Garmin introduceerde onlangs de dēzlCam LGV710, een alles-in-één navigatiesysteem voor vrachtwagens met ingebouwde dashcam ontwikkeld voor professionele vrachtwagenchauffeurs. Met de nieuwe Garmin DriveCam 76 en CamperCam 795 kunnen forenzen en camper/caravan-bezitters deze high-end camera met veiligheidsfuncties gebruiken voor een groter bewustzijn en meer gemoedsrust tijdens het rijden.

Houd de weg extra in de gaten met de Garmin DriveCam 76 – Garmin’s beste autonavigatie in zijn klasse voor dagelijkse bestuurders:

 • Gebruik Garmin Voice Assist om het navigatiesysteem te bedienen en koppel een compatibele smartphone, met Bluetooth® technologie, om te bellen en gebeld te worden
 • Milieuzone routering geeft begeleiding en waarschuwingen over milieuzones op de route
 • Rijd slimmer met live verkeersinformatie, weerberichten en brandstofprijsinformatie wanneer je de Garmin Drive app gebruikt
 • Dankzij de Tripadvisor® reizigersbeoordelingen voor hotels, restaurants en bezienswaardigheden weet je waar het de moeite waard is om te stoppen
 • Rijd met vertrouwen achteruit dankzij de Garmin DriveCam 76. Deze is compatibel met geselecteerde Garmin-achteruitrijcamera’s (afzonderlijk verkrijgbaar) om te zien wat er achter het voertuig bevindt

De Garmin DriveCam 76 is nu verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van €489,99. De CamperCam 795 heeft een adviesprijs van €589,99 en de Camper 795 heeft een adviesprijs van €439,99. Ga voor meer informatie naar garmin.com/automotive.

Een routeplanner die ook meteen een dashcam is. Foto: Garmin

Hemelse klanken uit een Duitse scheepscontainer

Van buiten een oude scheepscontainer, van binnen een audiovisuele belevenis: van 26 augustus t/m 4 september 2022 presenteren het toerismebureau van de Duitse deelstaat Thüringen en de Bachorganisatie Thüringer Bachwochen de VR-ervaring “Himmelsburg” tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht. De installatie is dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00 uur. Inschrijving is vanaf 21 augustus mogelijk op www.himmelsburg.de. De toegang is gratis.

De Himmelsburg was de 17e-eeuwse kapel van het Weimarer Stadspaleis. Op 20 meter hoogte was het orgel te vinden dat speciaal voor J.S. Bach gebouwd was. In 1774 werd de kapel volledig verwoest door brand. Dankzij de modernste technologie was het mogelijk om het interieur van de kapel virtueel te reconstrueren. De spectaculaire VR-ervaring is ondergebracht in een omgebouwde zeecontainer.

Virtueel door gebouw

Op het Neude in Utrecht maakt de nieuwste technologie het mogelijk Bachs voormalige werkplek in Weimar te bezoeken. Met VR-brillen en koptelefoons kunnen fans van klassieke muziek virtueel door het gebouw lopen, dat 250 jaar geleden werd verwoest. Bezoekers nemen plaats op originele kerkbanken en luisteren naar de muziek van Bach. Tijdens de voorstelling kunnen ze zich naar verschillende plaatsen in de virtuele kapel begeven. Het is bijvoorbeeld mogelijk om tussen verschillende niveaus te bewegen –  van de kerkbank tot het orgel.

Johann Sebastian Bachs cantate BWV (Bach-Werke-Verzeichnis) 182 “Himmelskönig, sei willkommen” (Koning van de Hemel, wees welkom) wordt gezongen door het muziekensemble Cantus Thuringia & Capella. Galmvrije opnames zijn gemaakt aan de TU Berlijn en per computer aangepast aan de ruimtelijke omstandigheden van de Himmelsburg. Dit levert een geluid op dat zo getrouw mogelijk is aan het origineel.

In de container kunnen drie gasten tegelijk de VR-installatie ervaren. Elke voorstelling duurt 7 minuten. Buiten de container is er informatiemateriaal, zitgelegenheid en personeel van Thüringer Tourismus GmbH, dat vragen zal beantwoorden.

Meer Informatie: www.himmelsburg.dewww.thueringen-entdecken.de

Vijf redenen voor een fietsvakantie in eigen land

Je ziet ze nu volop: fietsers met kleurrijke fietstassen en kaarten of een gps op het stuur. Fietsvakanties zijn populair. Vorig jaar ondernamen 3 miljoen Nederlanders zo’n 7,2 miljoen fietsvakanties in eigen land*. Het is ook dit jaar een goede keuze, zeker met de gekte op de vliegvelden en files richting het zuiden. Het NBTC signaleert dat door groeiende onzekerheden een deel van de Nederlanders kiest voor het eigen land als veilige en vertrouwde vakantiebestemming. Twijfel je nog over jouw vakantie-invulling? We geven je vijf redenen voor een fietsvakantie in eigen land.

 1. Verrassend
  Nederland heeft als klein landje veel te bieden. De afwisseling in landschap is groot: van uitgestrekte duinen tot panoramisch coulisselandschap. En van terpen en wierden tot vennen en heuvels. “Onze fietsvakantie was een geweldige ervaring. We hebben weer ontdekt hoe prachtig en afwisselend Nederland is.” Fiets je een LF-route, dan weet je dat je de mooiste plekjes ziet.
 2. Stressvrij
  Lange wachtrijen heb je niet tijdens je fietsvakantie. Hooguit moet je even wachten op een pontje. Dat is alleen maar een leuke pauze, en de overtocht is een attractie op zichzelf. Neem een goede fietskaart mee, bijvoorbeeld de LF Basiskaart en je kunt je altijd oriënteren. Bij het fietsen van een LF-route wijzen de bordjes je de weg.
 3. Sportief
  Fietsen is goed voor lijf en leden. Of je nu een echte kilometervreter bent of kiest voor kortere etappes. Dankzij het grotendeels vlakke landschap en de vele goede fietspaden fiets je zo heel wat kilometers weg. Met een voldaan gevoel kijk je ’s avonds op je avonturen terug.
 4. Duurzaam
  Een fietsvakantie in eigen land vraagt geen kerosine of benzine. Zeker niet als je start vanuit huis. En het mooie is: zodra je op je fiets stapt begint je vakantie. Het meest milieuvriendelijk is een kampeervakantie. Goed om te weten dat de Natuurkampeerterreinen en Trekkershutten vaak aan of dichtbij een LF-route liggen.
 5. Leuk!
  De belangrijkste reden om op fietsvakantie te gaan is natuurlijk dat het gewoon heel leuk is. Het gevoel van vrijheid, het ontdekken van onbekende plekken, de onverwachte ontmoetingen: “We hebben genoten van de hartelijkheid van de mensen onderweg.”
 6. En dan … de voorbereiding
  Enthousiast geworden? Op nederlandfietsland.nl vind je alle informatie die je nodig hebt: routes, fietsgidsen, paklijst, Fietsers Welkom horeca-adressen en heel veel handige tips. Ook voor het fietsen met kinderen. Dus twijfel niet en maak van jouw zomervakantie een onvergetelijke ervaring!
Onderweg met een fietspontje oversteken. Foto: Nederland Fietsland

Boek: Ontdek de mooiste wijnstreken van Europa

Ontdek 40 gedetailleerde routes door interessante Europese wijnstreken. Van de South Downs in Engeland tot Puglia in Italië ontmoeten we wijnmakers van de beste wijnhuizen in de verschillende regio’s.
 
Lonely Planet- Wijnroutes Europa biedt een prachtige kennismaking met Europese wijnstreken. Het boek bevat indrukwekkende foto’s, kaarten en tips voor overnachtingen, restaurants en uiteraard plekken om wijn te drinken. Ontdek de verschillende plaatsen, de mensen en hun tradities aan de hand van de plaatselijke wijn.

Over Lonely Planet
Sinds 1973 inspireert Lonely Planet reizigers van over de hele wereld met uitgebreide, betrouwbare en onafhankelijke reisinformatie. In alle reisgidsen worden de populairste, mooiste en meest zeldzame bezienswaardigheden uitgebreid beschreven en helpen ze je de beste keuzes te maken.

Lonely Planet – Wijnroutes Europa  | Ontdek de mooiste wijnstreken van Europa  | Lonely Planet  | 9789043924115 | € 25,- | 14-06-2022 | Bekijk het inkijk-exemplaar

De omslag van het boek

5x ongewone bezienswaardigheden in Kroatië die je moet zien

Het is algemeen bekend dat je naar Kroatië afreist voor het fijne klimaat, de mooie oude steden, honderden eilanden, een eindeloze kustlijn en unieke natuur. Maar er is meer waar Kroatië bekend om staat. We delen graag 5 unieke bezienswaardigheden verspreid over het hele land met je. Van de kleinste Europese stad tot het smalste straatje ter wereld, je vindt het in Kroatië en deze bezienswaardigheden zijn een leuke en unieke aanvulling op alles waar je het land al van kent.

Groots in klein zijn

Wanneer je het woord ‘stad’ hoort, denk je aan een drukke plek vol gebouwen en straten gevuld met mensen. Heel anders is dat in Hum, dat in het Guinness Book of World Records is opgenomen als het kleinste stadje ter wereld! Hum ligt op het schiereiland Istrië, op een hoogte van 400 meter. Als je onderaan de heuvel staat, geloof je bijna niet dat je op weg bent naar een stad doordat je niets anders dan groen om je heen ziet. Met een inwonersaantal van slechts 30 mensen is het niet druk in Hum en zijn er geen files, grote gebouwen en geen winkelcentra. Binnen de oude stadsmuren vind je twee straten, twee kerken en een café waar je de Biska kunt proeven die volgens eeuwenoud recept wordt bereid. In de buurt van Hum kun je verder de watervallen van Kotli bezoeken. In de rivierbedding zijn door het water bijzondere uitsparingen ontstaan in het kalksteen. In het voor- en najaar wordt er veel gezwommen en afhankelijk van het weer is dit ook in de zomer mogelijk. De combinatie van het water met de kalkstenen ondergrond zorgt voor een bijzondere kleur, waardoor Kotli een echte foto-hotspot is. 

Smal, smaller, smalst 

Op het eiland Krk in de Kvarner baai ligt het kleine stadje Vrbnik. Een typisch stadje, gebouwd op een manier waardoor auto’s en motoren in sommige straten niet kunnen passeren. Sommige straatjes zijn zelfs zo smal dat mensen er ook niet doorheen kunnen! Eén van deze straatjes is de Klančić straat, waarvan het smalste deel maar iets meer dan 40 centimeter breed – of liever gezegd smal – is. Hiermee is het officieus uitgeroepen tot de smalste straat ter wereld, ook als er in de tussentijd ergens anders een nog smallere straat verschijnt. Mocht je willen ontdekken of je behoort tot de groep die door het straatje past, of toch tot de groep die een omweg moet nemen, dan vind je het antwoord in Vrbnik. En je bent vast niet de enige! Rondom Vrbnik liggen een aantal mooie rustige strandjes waar je fijn kunt zwemmen, snorkelen en duiken. Tijdens het duiken kun je ook een aantal grotten bezoeken, dus neem zeker zwemkleding mee wanneer je Vrbnik bezoekt. En na een actieve dag, geniet je van een glas droge witte kwaliteitswijn de Žlahtina.

Bijzonder eiland

Susak is een klein maar bijzonder eiland. Het is maar 4 km2 groot en ligt afgelegen in de Kvarner baai bij het eiland Lošinj. Het eiland is ontstaan doordat wind fijn geelgekleurd zand op een rotsplatform blies. Al hele lange tijd plantten mensen riet op het eiland. De wortels van het riet gaan op zoek naar water en dringen hiervoor diep door in de bodem. Hierdoor wordt het eiland beschermd tegen erosie. Naast het bijzondere ontstaan van het eiland is ook het dialect dat er gesproken wordt bijzonder, maar de meest ongewone verrassing is de klederdracht van Susak.

De klederdracht bevat een rok die beschouwd wordt als de kortste van het land. Deze ouderwetse Kroatische minirok staat ook bekend als de kamizoti en bestaat uit vijf of zes witte rokken waarvan de bovenste het kortst is. Alle onderliggende lagen zijn steeds een centimeter langer. De randen van de rokken zijn afgewerkt met handgemaakt kant, bekend als kamufi. Behalve de kamizoti bestaat het kostuum uit een kosula (shirt), een mudonde (onderbroek met pijpen), een suknica (onderrok), kalcete (sokken), een buste (vest), een traviersla (schort), een bravaruol (sjaal) en carape (nette schoenen).

Op het eiland worden poppen verkocht die gekleed zijn in de klederdracht die je mee naar huis kunt nemen als souvenir. Susak kent verder een lange traditie in het maken van wijn die teruggaat tot in de Romeinse tijd. De wijnen worden beschouwd als een van de beste in Kroatië. Doordat Susak zo klein is, is het leuk om er te gaan hiken. Je kunt te voet een groot deel van het eiland zien en de verschillende prachtige zandstranden bezoeken.

Het eiland Krapanj in de regio Dalmatië.  Foto: PR

Krapanj ligt op 300 meter van het vasteland in de archipel van Sibenik in de regio Dalmatië. Met een goede conditie kun je deze afstand zwemmen, ware het niet dat zwemmen op deze route streng verboden is. In de jaren zestig was Krapanj het dichtstbevolkte eiland in de Adriatische Zee. Helaas dwongen de slechte economische omstandigheden de bevolking te emigreren. Hiermee verloor het eiland de titel van het meest bewoonde eiland, maar een andere titel mocht het behouden: die van laagste eiland in de Adriatische Zee.

Het hoogste punt op het eiland ligt slechts 1,25 meter boven de zeespiegel. De dreiging van een stijgende zeespiegel is vergelijkbaar met Venetië, wat het eiland de bijnaam Kroatisch Venetië heeft bezorgd. Zinken is niet snel aan de orde, dus je hebt genoeg tijd om het eiland te bezoeken. Het eiland staat ook wel bekend als het sponzeneiland. De van sponsduiken in Kroatië begon ooit in Krapanj. Deze geschiedenis wordt tentoongesteld traditie in een klein museum op het eiland. De sponzen zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook heel fijn om de huid mee te verzorgen.

De oudste stad van Europa

In het oosten van de regio Slavonië ligt aan de rivier de Bosut de oudste stad van Europa: Vinkovci. De stad wordt al 8300 jaar onafgebroken bewoond en heeft daarmee deze titel verdiend. Archeologische verkenningen in de regio, geleid door archeoloog Durman, hebben het bestaan aangetoond en uiteindelijk bewezen dat het deel uitmaakt van een oudere fase van de Starčevo-cultuur uit de 7e eeuw voor Christus.

Daar werd onder andere ook de oudste keramische bakoven van Europa gevonden. Het feit dat twee Romeinse keizers, de broers Valentinianus en Valens, werden geboren in Cibalia, de Romeinse naam voor Vinkovci, getuigt van hoe populair Vinkovci door de geschiedenis heen was. Tegenwoordig is Vinkovci vooral bekend om het culturele, economische en toeristische evenement “Vinkovci Autumn“, dat al meer dan drie decennia in deze stad wordt gehouden. De volgende editie vindt plaats tussen 9 en 18 september. 

Tenerife het hele jaar groen: 6x mooiste tuinen en parken

Tenerife is niet alleen heerlijk als je wat zon en warmte mist in de winter, het eiland is ook het hele jaar prachtig groen. Je kunt de bossen en groene bergen in, maar heb je weleens gedacht aan de botanische tuinen? Dit zijn dé plekken om in alle rust, omringd door de mooiste palmen, orchideeën en drakenbloedbomen, te wandelen of een boek te lezen. Geen kas te zien uiteraard, alles groeit hier direct onder de zon. We geven je 6 tips voor een dag in het tropische groen.

1. Botanische tuin en piramides van Güímar 

Deze botanische tuin heeft naast veel bijzondere planten ook zes stenen highlights: rechthoekige piramides. Het is niet duidelijk wat het doel ervan was, misschien maakten boeren ze gewoon van gevonden stenen in hun veld, anderen denken dat het iets met rituelen of astronomie te maken had. Rondom de piramides vind je onder andere diverse thematische tuinen. De spannendste is de Jardín Venenoso, waarvan de planten allemaal giftig of zelfs dodelijk voor de mens zijn. Je komt in een donkere wereld van oude gifmengers en leert meer over de planten die vroeger werden gebruikt om dodelijke drankjes te maken. Er wordt in Güímar nauw samengewerkt met de Universiteit van La Laguna en er is veel aandacht voor educatie en duurzaamheid. Je kunt rustig rondwandelen, of één van de vier themaroutes volgen (botanisch, export, cultureel, vulkanisch). Een leuk én leerzaam daguitje! Open: dagelijks van 10:00 tot 18:00 uur. Entree: €16, studenten €12, kinderen 7-12 jaar €6. piramidesdeguimar.es

2. Palmetum van Santa Cruz

Met een ‘buik’, krom, kaarsrecht, mega hoog, met bloemen of fruit: nooit zag je zoveel soorten palmen bij elkaar. Het Palmetum in hoofdstad Santa Cruz is een uniek project, want deze botanische tuin is gevestigd op een voormalige vuilnisbelt. Blijkbaar een uitstekende ondergrond, want hier groeien de mooiste palmbomen. Er zijn meer dan 2.000 soorten planten uit (sub)tropische klimaten wereldwijd, waaronder 600 palmensoorten, gerangschikt naar hun geografische oorsprong. Je maakt een wereldreis van het Caribisch gebied naar Afrika en Australië en komt door prachtige landschappen vol watervallen, meren en beekjes, met mooi uitzicht op zee en de stad. Ook een geweldige vogelspotplek!

Open: dagelijks van 10:00 tot 18:00 uur. Entree: €6, kinderen vanaf 2 jaar: €2,80. palmetumtenerife.es

García Sanabria Stadspark

Het enorme stadspark van de hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken. García Sanabria is één van de bekendste plekken van Santa Cruz, het grootste park van de Canarische Eilanden en een heerlijke plek om je even terug te trekken uit de drukte. Slenter tussen de exotische bloemen, tropische planten, langs de fonteinen en ontdek tussen de bomen de verborgen beeldhouwwerken. In de jaren ’70 vond hier een internationale tentoonstelling plaats en sommige beelden zijn blijven staan, dus er is ook genoeg cultuur te midden van de natuur. En ga natuurlijk op de foto met de prachtige bloemenklok, om vervolgens een ijsje of lunch te bestellen – en mensen te kijken – op het naastgelegen terras (Terraza Parque).

Open: openbaar park. Entree: gratis.

4. Botanische tuin van Puerto de la Cruz

Deze botanische tuin werd in 1788 opgericht als ‘acclimatiesatietuin’. Het doel was exotische planten uit de Nieuwe Wereld eerst hier te planten en onderzoeken, voor ze naar het Spaanse vasteland werden gebracht. Door het klimaatverschil tussen de Canarische eilanden en het Iberisch schiereiland mislukte dit project, maar het bleef een park waar de meest prachtige, tropische en subtropische soorten groeien. De paden zigzaggen door de tuin langs torenhoge palmen, drakenbomen, citrus-, bananen- en vijgenbomen, je ervaart een cocktail van kleuren en geuren. Bloemen die in Nederland nooit buiten kunnen groeien, zie je hier massaal van de zon genieten, zoals paradijsvogelbloemen en anthuriums. Je kunt een audiotour volgen voor meer informatie.

Open: dagelijks van 9:00 tot 18:00 uur, bibliotheek en herbarium tot 13:00 (op afspraak). Entree: €3. Instagram: @jardin_botanico_jao

5. Orchideeëntuin Sitio Litre

Een ander groen hoogtepunt in Puerto de la Cruz is de oudste tuin van Tenerife. In het centrum van de stad staat een privé-villa uit 1730, waarvan de huidige eigenaren gelukkig besloten de magische tuin ervan te openen voor het publiek. Want hier tref je de grootste collectie orchideeën van het eiland, in alle soorten, maten en kleuren. Maar ook liefhebbers van bougainvilles, bromelia’s en hibiscus gaan hier genieten. Er is een fijn restaurant om te lunchen, een winkel met lokale producten en wandel ook langs de tentoonstelling mte schilderijen van de Botanische Tuinen van Kew (Londen), waarmee wordt samengewerkt.

Open: Dinsdag t/m zondag van 09.30 tot 14.30 uur. Entree: €4,50. jardindeorquideas.com

6. Park van de Drakenbloedboom

Hét hoogtepunt van Icod de Los Vinos (noordkust) is het Park van de Drakenbloedboom. De beroemde Duizendjarige Drakenbloedboom (hoewel een betere schatting op 800 jaar uitkomt) is één van de belangrijkste natuurlijke symbolen van de Canarische Eilanden. Deze boom – eigenlijk een plant – is de oudste van de archipel en meet een hoogte van ruim 16 meter. De omtrek aan de voet is zo’n 20 meter. Rondom de boom is een tuin aangelegd met nog meer, kleinere drakenbloedboompjes en tal van endemische soorten. Er zijn meertalige gidsen aanwezig die gespecialiseerd zijn in Canarische flora.

Open: april-sept 9:00 tot 20:00, okt-maart 10:00 tot 18:00. Entree: volwassenen €5, studenten en gepensioneerden €3, kinderen onder 8 jaar €2,50. 

Meer informatie via webtenerife.nl/bezoeken/tuinen-parken

Pirámides de Guimar. Foto: SPET Turismo de Tenerife S.A.

In het kort – Nieuwsoverzicht

 • Waarom het slim is op ducttape mee te nemen op vakantie (Telegraaf)
 • Op vakantie in eigen land: tips van presentator Arnout Hauben van Dwars door de Lage Landen (NPO Radio 1)
 • Zo overleef je de eerste werkdag na je vakantie (Nu.nl)
 • Toeristen zijn altijd de anderen (NRC)
 • Drie toeristen gewond door IJslandse vulkaanuitbarsting (Nieuwsblad)
 • Goedkoper tanken in het buitenland, kan dat nog? (Max Vandaag)
 • Geraldine Kemper maakt droom waar met vriend: ‘Lang over nagedacht’ (RTL Boulevard)
 • Ik was 10 jaar lang stewardess: dit zijn de 10 grootste fouten die ik passagiers zag maken tijdens een vlucht (Business Insider)
 • De mooiste plekken in het spectaculaire binnenland van IJsland (Karlijn Travels)
 • easyJet geeft reisadvies via Spotify playlists (Emerce)
 • Thalys-directeur door het stof om ‘opeenstapeling van storingen’ (Adformatie)
 • Vliegen als een superheld en zo op de foto (Skydive Roosendaal)

Video van de week: Ed de Camperman is natuurlijk op Urk

Weekendradio met Hit100.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.