Op reis met de auto: zo bereid je jouw auto hierop voor

Op reis met je eigen auto naar de wintersport – Foto: Elkedagvakantie

Ieder jaar zijn er weer een hoop mensen die met de auto op vakantie gaan. Het is het populairste vervoersmiddel om mee op pad te gaan. Dat is ook logisch, het is gewoon lekker makkelijk, je kunt gaan wanneer je wilt en als je op je bestemming bent, kun je er op uit met je eigen auto. Wel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden en die je mee moet nemen. Je auto moet altijd goed gecheckt zijn zodat je weet dat je geen problemen zal ondervinden tijdens je reis. 

Auto controleren

Het belangrijkste is om je auto goed te controleren. Als je een nieuwe auto hebt dan valt de kans op problemen wel mee maar als je auto al wat jaartjes mee gaat, is de kans steeds groter dat er onderweg iets gebeurd. In 1 keer ruim 1000 kilometer rijden is voor een oude auto soms best lastig. Controleer dus van te voren zaken zoals de banden en de olie. Als je een oude auto hebt, is het slim om van te voren naar een garage te gaan. 

Verzekering

Een goede auto verzekering is natuurlijk altijd belangrijk maar wanneer je op vakantie gaat met de auto is het een mooi moment om dit nog even te checken. Omdat je zo’n lang stuk moet rijden is ook de kans op pech een stukje groter. Misschien moet je wel een nieuwe autoverzekering afsluiten zodat je ook gedekt bent in het buitenland. Hiervoor heb je speciale modules zodat er iemand langskomt als je pech hebt in het buitenland. Wanneer je dit hebt afgesloten kun je zorgeloos op vakantie!

Meenemen voor onderweg

Als je op vakantie gaat zijn er een hele hoop dingen waar je rekening mee moet houden en die je in moet pakken. Denk ook goed na wat er allemaal mee moet voor in je auto. In het buitenland is het namelijk soms verplicht om bijvoorbeeld een EHBO doos of een gevarendriehoek in je auto te hebben. Zoek van te voren op of er ook verplichtingen zijn in het land waar je heen gaat. Ook kun je op internet allerlei checklisten vinden met dingen die je mee moet of kunt nemen in je auto. Bijvoorbeeld eten voor onderweg, de juiste papieren of iets voor de entertainment. 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Autoverzekering.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.