Deze steden in België zijn zeker een bezoekje waard

Als je in Gent bent moet je je zeker een echte Belgische wafel laten smaken. Foto: Elkedagvakantie

Heb jij in de nazomer nog wat vrije dagen staan? Misschien denk je dan na over een leuke citytrip. Met de trein reizen naar België is dan een goed idee. Je hoeft niet te ver van huis, maar je bent toch even helemaal ergens anders. Natuurlijk zijn Brussel en Antwerpen de grootste trekpleisters van België, maar wist je dat ons buurland nog meer mooie steden in de aanbieding heeft? Lees snel verder om inspiratie op te doen voor jouw stedentrip naar België!

Gent

Houd je van historie? Dan kun je je hart ophalen in de prachtige stad Gent. Laat je betoveren door de mooie oude binnenstad en bezoek de vele gebouwen en pleinen die er te vinden zijn. Zo vind je midden in de stad de burcht Gravensteen. Je kunt er verschillende tentoonstellingen bezoeken waar je onder andere over de oude marteltechnieken van vroeger kunt leren. Andere historische bouwwerken die je niet mag missen zijn de Sint-Baafskathedraal en de Belfort, een toren van 95 meter hoog. Boek dan de Intercity Brussel en je bent vanaf Amsterdam in iets meer dan drie uur in deze indrukwekkende stad.

De prachtige binnenstad van Gent. Foto: Elkedagvakantie

Leuven

Wanneer je op zoek bent naar een lekkere bourgondische stad, dan is een bezoekje aan Leuven echt een aanrader. Zo vind je er onder andere de bekende bierbrouwerij van Stella Artois. Doe hier een rondleiding en ontdek alles over het proces van het bierbrouwen! Bezoek je liever de kleinere bierbrouwerijen? Ook deze zijn er in Leuven genoeg te vinden. Het is niet voor niets dat Leuven de bierhoofdstad van België wordt genoemd. Verder zijn er in het centrum van Leuven allerlei leuke terrasjes en gezellige koffietentjes te vinden. Naast al het lekkere eten en drinken mag je zeker de Sint-Pieterskerk, het Stadhuis en het Groot Begijnhof in Leuven niet overslaan!

Luik

Een derde stad waar je goed terecht kunt voor kunst en cultuur is Luik, oftewel Liège. Deze stad in het Franstalige deel van België heeft een centrum dat stamt uit de Middeleeuwen en dat is te zien! Laat je onderdompelen in de historie van Luik en bewonder het Coteaux de la Citadelle, La Bovarie, Cathedral de Liège en Église St-Jacques. Daarnaast heeft Luik ook een aantal beroemde musea, zoals Grand Curtius en het Museum van het Waalse Leven. Of bezoek La Cité Miroir, een zwembad dat is omgebouwd tot een museum. Hier zijn diverse kunstwerken en tentoonstellingen te bewonderen. Waar vind je nou nog meer bijzondere kunstwerken op de bodem van een leeg zwembad?

De Belfort, een toren van 95 meter hoog. Foto: Elkedagvakantie

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.