Maak een culinair rondje door de vijf stadsdelen van New York City

Bij je bezoek aan New York mag je het indrukwekkende 9-11 Memorial Monument niet overslaan. Foto: Elkedagvakantie

NYC & Company, het officiële toerismebureau van New York City, heeft Savor NYC gelanceerd: een één jaar durende viering van het culinaire aanbod van de bruisende stad. Met deze campagne wordt het bezoek en de eetgelegenheden in de vijf verschillende stadsdelen aangemoedigd. Elke stadsdeel heeft een eigen identiteit, die bezoekers terug proeven in de diversiteit aan keukens. Of je nu op zoek bent naar Aziatische specialiteiten, zoete gebakjes of de beste street food – er is meer dan genoeg keuze in de vijf stadsdelen van New York City.

Savor NYC

Tijdens Savor NYC wordt een jaar lang maandelijks uitgebreide culinaire content uitgelicht. Waaronder wereldwijde keukens, duurzame restaurants, seizoensgebonden aanbiedingen en meer. Alvast een voorproefje krijgen van de verschillende culinaire opties in New York City? Lees hieronder onze culinaire tips in elk stadsdeel.

Proef de straten van Manhattan

Een bezoek aan New York is niet compleet zonder een wandeling langs de beroemde attracties van Manhattan. Wandel door Hell’s Kitchen voor Japanse ramen en Thaise street food. De net geopende food hall Urban Hawker brengt de authentiek Singaporese keuken naar je toe. Met 17 verschillende kraampjes is dit de eerste en enige Singaporese hawker in New York. De straten van Manhattan op een bijzondere manier proeven? Turnstile Tours brengt je in 2 uur langs enkele van de beste food trucks in New York.

Creatieve hub Brooklyn

Vanuit Manhattan kom je met een wandeling over de populaire Brooklyn Bridge zo aan in het volgende stadsdeel, Brooklyn. Je kunt in Brooklyn typische lokale gerechten proeven bij familiezaken en genieten van verschillende  internationale keukens. Bezoek Sunset Park in Flatbush voor de lekkerste Aziatische lekkernijen in Chinatown of wereldse taco’s bij Marias Bistro in de Latijns-Amerikaanse wijk. Op zoek naar Italiaanse gerechten op sterrenniveau? Bezoek dan Lilia in de hippe wijk Williamsburg. ‘s Ochtends kun je voor de caribische lekkernijen terecht bij Trini Breakfast Shed, in Little Caribbean. Wanneer de zon langzaam ondergaat is Lake Street Bar in Greenpoint de hotspot om de avond af te sluiten.

Multiculturele wijk the Bronx

Wie the Bronx al eerder heeft bezocht of op zijn lijstje heeft staan, is vast en zeker bekend met het Yankee Stadium en de New York Botanical Garden. Maar wist je dat dit stadsdeel ook thuis is voor de levendige Italiaanse gemeenschap in Little Italy? Deze wijk is zoals je kunt verwachten een waar walhalla voor foodies. Begin de ochtend in een van de vele kleine Italiaanse koffiezaakjes zoals DeLillo voor een cappuccino en vervolg je weg daarna naar Borgatti’s voor de lekkerste take-away ravioli. Voor een culinaire oversteek naar de andere kant van de wereld, kun je voor Colombiaanse lekkernijen terecht bij La Masa en traditionele Mexicaanse gerechten bij Tauqeria Tlaxcall.

Pizza proeven in Staten Island

Wijdse parken, historische gebouwen en geweldige uitzichten – Staten Island is het meest zuidelijke stadsdeel van New York City en biedt bezoekers het groenste stukje van de metropool. Toch is dit niet de enige reden om een bezoek te brengen aan dit stadsdeel, Staten Island staat namelijk ook bekend om de typische Italiaans-Amerikaanse pizza. Sinds 1937 is Denino’s Pizzeria dé plek om naartoe te gaan voor deze specialiteit. Wandel door naar Little Sri Lanka, een hidden gem van elke New Yorker. De eetgelegenheden bieden authentieke Sri Lankaanse specialiteiten aan vol specerijen. Zoetekauwen kunnen terecht bij Egger’s Ice Cream Parlor voor een dessert. Wanneer de dag voorbij is brengt de gratis Staten Island Ferry je terug naar Manhattan. Vergeet tijdens de tocht niet om een blik te werpen op het Vrijheidsbeeld.

Diversiteit in Queens

De wijk Queens staat bekend om de hoge etnische diversiteit en dit vertaalt zich ook terug in de verscheidenheid van keukens. Foodies kunnen in Astoria terecht voor Griekse familierestaurants en in Flushing voor Aziatische specialiteiten. Wandel door naar Jackson Heights – ook wel de thuisbasis van een van de grootste LGBTQ+-gemeenschappen van de stad – voor restaurants en kraampjes vanuit de hele wereld. Begin bij Lhasa Fast Food voor authentieke dumplings en struin daarna door naar Angel Indian voor Indiase specialiteiten.

Benieuwd naar nog meer restaurant tips in New York? Op nycgo.com/savornyc kunnen bezoekers duizenden tips in de vijf stadsdelen sorteren met behulp van filters zoals locatie, type keuken, beschikbare speciale aanbiedingen en dieetvoorschriften, waaronder veganistisch, halal, koosjer en glutenvrij.

En dan nog dit

Bijzondere ondergrondse sauna in de Zweedse Adventure Mine

De ondergrondse sauna in Zweden. Foto: Visit Dalarna

Het is nu mogelijk om een ​​wereld-unieke sauna te ervaren in het hart van Dalarna, in het centrum van Zweden. Als onderdeel van een rondleiding kunt u zich in een in onbruik geraakte mijn wagen om de pas geopende sauna te ervaren. Ook kunt u zich laten verwennen met een mystiek, sfeervol saunaritueel.

Een sauna nemen is een klassieke Scandinavische traditie die de laatste jaren steeds populairder wordt. Het verfrissende reinigingsritueel wordt zowel door Zweden als door internationale bezoekers gewaardeerd. Nu kan Dalarna ook een buitengewone sauna-ervaring bieden.

De Adventure Mine in Borlänge staat al lang bekend om zijn geweldige rondleidingen, waarbij bezoekers diep onder de grond kunnen afdalen naar de enorme rotskamers. De tochten gaan ook langs de turkooisblauwe ondergrondse Aurora-meren, waarvan het water lijkt op de kleuren van het spectaculaire noorderlicht.

Nu is het ook mogelijk om te baden in het kristalheldere water van de mijn tijdens een begeleide sauna-ervaring in de gloednieuwe sauna – die 80 meter onder de grond ligt. Loop en klim langs stabiele trappen in het gezelschap van een gids. Laat je omkleden door het licht van oude mijnlampen en voel het tij van de geschiedenis.

De ervaring wordt nog krachtiger dankzij het “Lady of the Mine saunaritueel”, dat is ontworpen als een eerbetoon aan het wezen dat volgens de legende de mijn bewaakt. Het ritueel bevat verschillende elementen die de zintuigen stimuleren en wekken terwijl de endorfines door het lichaam stromen.

Iedereen kan straks picknicken in het Vechtdal 

De onthulling van de tafel. Foto: Rolf Halverhout 

In Ommen is het prototype van de meest toegankelijke picknicktafel onthuld door wethouder Leo Bongers (Ommen) en wethouder Monique Schuttenbeld (Zwolle). In het voorjaar van 2023 zullen verspreid over het Vechtdal in de gemeenten Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle de eerste “Vechtdaltafels” daadwerkelijk geplaatst worden.  

De zogenoemde “Vechtdaltafel” is het ontwerp van inwoner Luco Nijkamp die dit voorjaar de regionale ontwerpwedstrijd van Vechtdal Marketing won voor de ontwikkeling van de meest toegankelijke picknicktafel.
Afgelopen maanden is er is samenwerking met de lokale producent Krepla een prototype gemaakt. Bij het ontwerp is aan toegankelijkheid in de meest brede zin van het woord invulling gegeven. Naast dat rolstoelgebruikers letterlijk aan de picknicktafel kunnen aanschuiven, is voor de ontwikkeling gebruik gemaakt van gerecycled materiaal en worden alle tafels voorzien van een QR-code die leidt naar speciale picknicktafelpagina’s op vechtdaloverijssel.nl.

Samen met gemeenten en de Werkgroep Inclusie Vechtdal zijn inmiddels geschikte locaties gevonden voor de eerste tafels. Het is de droom van de ontwerper dat er straks in het Vechtdal op allerlei mooie stekken de tafels te vinden zijn zodat iedereen ongehinderd kan genieten van alles wat het Vechtdal te bieden heeft. Verder is het de wens van de Werkgroep Inclusie Vechtdal dat er ook Vechtdaltafels komen te staan langs de vorig jaar gelanceerde toegankelijke Anjerroute welke van Zwolle tot Gramsbergen loopt. Zelf een tafel bestellen? Neem contact op met ontwerper Luco Nijkamp ([email protected]) of Krepla ([email protected]).

Huisje 103 van KLM staat op Aruba

En dit is huisje 103. Wie heeft zijn verzameling compleet? Foto: KLM

KLM is 103 jaar geworden en traditiegetrouw hoort daar de onthulling van een nieuw Delfts blauw huisje bij. Dit jaar kozen we voor een miniatuurversie van een huis dat op een bijzondere locatie staat: het huis van de familie Ecury op Aruba.

Volgend jaar viert Aruba 100 jaar luchtvaart op het eiland en het huis – dat nu onderdeel is van het Nationaal Archeologisch Museum van Aruba – staat dicht bij de plek waar het eerste vliegtuig landde.  Bovendien heeft de familie Ecury een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de luchtvaart op het eiland. KLM vloog bijna 90 jaar geleden voor het eerst naar Aruba waar het lijndiensten onderhield in het Caribische gebied. Vanaf 1974 startte KLM met een vaste vliegverbinding tussen Amsterdam en Aruba die we nu dagelijks uitvoeren.

Huis Ecury

Het huis staat in Oranjestad en werd gebouwd in 1929, dicht bij de plek waar bijna 100 jaar geleden het eerste vliegtuig op het eiland landde. Hier woonde het gezin Ecury, dat sociaal en zakelijk groot aanzien genoot. Hun zoon Nicasio ‘Dundun’ Ecury bouwde vanuit hier zijn zakenimperium uit en speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de luchtvaart op het eiland. Zijn zoon Boy Ecury ging studeren in Nederland en groeide uit tot een verzetsheld tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 1944 werd hij verraden en gefusilleerd. Sinds 2009 is het huis onderdeel van het Nationaal Archeologisch Museum van Aruba.

Het middelpunt van het museum is het gebouw uit 1929 met een façade met klassieke elementen, Caribische peperkoekdetails en lokale decoratieve elementen. De architect, Dada Picus, creëerde op een unieke en statige manier een harmonieus geheel.

Over de KLM Delfts blauwe huisjes

Sinds de jaren vijftig reikt KLM Delfts blauwe huisjes gevuld met Bols Jenever uit aan World Business Class-passagiers tijdens intercontinentale vluchten. De huisjes zijn miniatuurversies van gebouwen in Nederland en daarbuiten met een bijzondere geschiedenis en zijn gewilde verzamelobjecten. Sinds 1994 loopt het aantal huisjes synchroon met de leeftijd van KLM. Sindsdien wordt ieder jaar op KLM’s verjaardag op 7 oktober een nieuw exemplaar aan de collectie toegevoegd.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2022 groot succes

Bezoekers bij de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2022. Foto: Kampeer & Caravan Jaarbeurs 

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is met bijna 40.000 bezoekers volgens de organisatie zeer succesvol afgerond. Dit jaar was er met name veel aandacht voor elektrische campers, vouwwagens en tenttrailers.

Ook organiseerden exposanten veel activiteiten en workshops en dat bleek erg in de smaak te vallen bij het publiek. Beursmanager. Rachel Jankowsky: “Naast nieuwe camper(van)s, caravans, tenttrailers en tenten wilden we de gehele kampeerervaring juist laten zien. De georganiseerde activiteiten en workshops droegen hier perfect aan bij.”

Tienduizenden kampeerders genoten van een breed aanbod
Naast de bekende hallen met onder andere campers en caravans was er ook een hal ingericht met kampeeraccessoires. Daarnaast konden bezoekers proefrijden met campers en met een elektrische auto met caravan aan de trekhaak. Ook konden bezoekers deelnemen aan workshops, van vuur maken tot smartphone fotografie. En tot slot was er een speciale vouwwagenboulevard ingericht met de nieuwste modellen vouwwagens en tenttrailers. Een boulevard waarbij negen merken een internationale bijdrage leverden. “Dat maakte de beurs tot een perfect dagje uit voor tienduizenden kampeerders die niet alleen de laatste innovaties wilden komen bekijken maar ook nog even dat kampeergevoel van de afgelopen zomer opnieuw wilden beleven”, licht Rachel Jankowsky toe.

De nieuwe datum voor de beurs van volgend jaar is inmiddels ook bekend: woensdag 4 tot en met zondag 8 oktober 2023. Meer informatie www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Zotte Zaterdag, Herfstbier, Plateelschilderen en Stroopwafels bakken in Gouda

Zotte zaterdag in Gouda. Foto: Welkom in Gouda

Een middag kunst snuiven en Gouda’s creatieve kant leren kennen? In een knus café herfstbier met kaas proeven? Of terug naar de knotsgekke middeleeuwen en de tijd van Erasmus en Lof der Zotheid? Ontdek dit herfstseizoen de verrassend veelzijdige kanten van historisch Gouda met deze highlights.     

Terug naar het leven in 1511 met Zotte Zaterdag

Zotte Zaterdag belooft ook dit jaar weer een groots middeleeuws festivalavontuur te worden. Op 22 oktober 2022 zetten troubadours, kwakzalvers en pestdokters de stad weer op z’n kop. Om je terug te katapulteren naar Gouda uit het jaar 1511 toen kaashandelaren, bierbrouwers en Lof der Zotheid, het baanbrekende boek van de geleerde Erasmus, de toon zetten. Het programma zit boordevol leuks. Zo zijn er middeleeuwse dansen, is er overal zot vermaeck op straat, kun je zien hoe kaas wordt gemaakt bij de Gouda Cheese Experience en staat de leuke Steegjeswandeling op het programma. Achter De Goudse Waag wacht een middeleeuwse foodmarket en bij mooi weer vaart het Caesbootje door de grachten. 
Meer over Zotte Zaterdag 

Exposities Museum Gouda en shoppen in kunstgaleries

Voor een middag uit de kunst ga je naar Museum Gouda, de schatkamer van de stad. De nieuwe expositie Flower Power met de mooiste florale decors uit de Gouds plateelcollectie past helemaal bij de herfst, het seizoen van verandering en kleur. Dat geldt ook voor Stille Pracht, een aaneenschakeling van harmonieuze landschappen, verstilde figuren en eenvoudige stillevens, van schilder en kunstverzamelaar Paul Arntzenius. Wandel, na een high tea bij Museumcafé Gouda, binnen bij de vele kunstgaleries in de Goudse Straatjes. Zoals bij de 80-jarige Arie Bouter die unieke torens van klei maakt en je graag verwelkomt in zijn atelier dat naast kunstcentrum Firma van Drie ligt, broedplaats voor Gouds talent.
Meer over kunstgaleries

Workshops! Plateelschilderen en stroopwafels bakken

De herfst is het seizoen bij uitstek om iets nieuws te leren en binnen creatief aan de slag te gaan. In Gouda, stad van vele ambachten, ben je aan het juiste adres. Een van de werelberoemde ambachten is plateelschilderen. Trudy Otterspeer van Ambachtelijk Plateel laat je in haar ‘Open Aterlier’ workshops op woensdagen en zaterdagen kennismaken met deze eeuwenoude techniek. Wie liever schildert op doek kan terecht bij Galerie De Hollandsche Maagd en de fijne kneepjes van bonbons maken leer je bij Olala Chocola. Tot slot mag dé Goudse lekkernij in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken: bij Berg’s Bakery bak je iedere donderdagmiddag je eigen stroopwafel!
Meer workshops

Laat Gouda je smaken met de lekkerste proeverijen  

Als fijnproever kun je in Gouda je hart ophalen. En, het allerbeste dat de stad van kaas, bier en stroopwafels heeft te bieden, komt samen in Goudse proeverijen. Op het menu van De Goudse Waag – museum, winkel en proeflokaal ineen – staan meerdere kaasproeverijen, bijvoorbeeld in combinatie met bier, wijnen en zelfs met koffie. Super leuk als stop tijdens een dagje Gouda.
Wie de voorkeur geeft aan alleen bier, zet koers naar biercafé de Goudse Eend voor een bierproefavond, iedere eerste donderdag van de maand. Of wipt even binnen bij speciaalbiercafés BarBier op de Markt en IJsselhuis Museumhavencafé voor een stevig herfstbiertje. Als je de ‘usual suspects’ laat voor wat ze zijn, bestel dan kaasbier, gebrouwen in Gouda door de Nieuwe Brouwerij, bij de Gouda Cheese Experience en ontdek en passant de wereld van kaas in deze inmiddels wereldberoemde attractie.

Lees alles over Gouda op welkomingouda.nl

Ierland, de geboorteplaats van Halloween

Een van de ‘go-to’ evenementen is Derry Halloween, het grootste Halloween-festival van Europa ©DerryHalloweenFestival

De maand oktober wordt in Ierland traditioneel afgesloten met Halloween. Wist je dat de meest populaire tradities en gebruiken van deze onaardse tijd van het jaar te danken zijn aan dit eiland? Tijdens dit oogstfeest keren de geesten van de doden terug naar het land van de levenden. De meest spannende en spookachtige verhalen en tradities vinden hun oorsprong in de Ierse kastelen als Dublin Castle en Kilkenny Castle. Zelfs het Ierse eten in deze periode staat bol van tradities, van barmbrack tot colcannon.

In Ierland beleef je Halloween maximaal. Van de terugkeer van het Bram Stoker Festival en de 125ste verjaardag van de beroemdste vampier ter wereld, Dracula tot het grootste Halloween festival van Europa, Derry Halloween en het Púca festival, dat de eeuwenoude Keltische tradities van ‘Samhain’ viert.

Dit zijn vijf tips en weetjes over Halloween op deze betoverende bestemming:

Bram Stoker Festival keert terug in Dublin en viert de 125ste verjaardag van Dracula (28-31 oktober)
In het jaar dat Bram Stoker’s gotische meesterwerk Dracula zijn 125e verjaardag viert, keert het Bram Stoker Festival terug naar Dublin na een onderbreking van twee jaar. De stad Dublin kleurt rood tijdens een weekend vol spanning en huiveringwekkende evenementen, allemaal ter ere van Bram Stoker en de 125ste verjaardag van graaf Dracula.De beroemdste vampier ter wereld was de creatie van Dubliner Bram Stoker, die werd geïnspireerd door de stad en de verhalen van Ierland over de neamh-mairbh, de wandelende doden.

Als onderdeel van het Bram Stoker Festival vindt voor het eerst Borealis plaats, een unieke licht- en geluidsshow van de bekende Zwitserse artiest Dan Acher, die iedere avond tijdens het festival de magie van het noorderlicht naar Dublin brengt. Deze gratis te bezoeken en betoverende show is te zien in de sfeervolle setting van de Upper Courtyard van Dublin Castle, waar Stoker zelf ooit werkte. Meer informatie: https://www.bramstokerfestival.com/

Derry Halloween – Europa’s grootste Halloween festival (28-31 oktober)
Een van de ‘go-to’ evenementen is Derry Halloween, het grootste Halloween-festival van Europa. In meer dan 35 jaar is het Noord-Ierse festival uitgegroeid tot een van de bekendste Halloween vieringen ter wereld, waarbij de ommuurde stad tot leven komt met oude geesten die je verwelkomen om deel te nemen aan de ‘Awakening the Walled City’.

Het festival biedt ook heerlijke culinaire routes met de meest trendy gerechten en streetfood, fascinerende musea, kosmopolitische kunstgalerijen, fantastische livemuziek en geweldig vuurwerk. Adem de folklore en beleef het feest, terwijl Derry-Londonderry de paden van de Halloween-reizigers uit het verleden heropent en tegelijkertijd de blik richt op de toekomst. https://derryhalloween.com/

Púca verwelkomt de vreemde wezens van Samhain (28-31 oktober)
Het Púca Festival is gebaseerd op de oude Ierse en Keltische traditie van ‘Samhain’, de viering van de laatste dag van het oogstjaar. Dit grote feest met vuren en festiviteiten staat symbool voor het einde van de zomer en het begin van de winter. Ook dit jaar keert de geest van Púca weer terug naar het eeuwenoude oosten van Ierland en brengt meer kattenkwaad en vrolijkheid dan ooit tevoren. Met dit spectaculaire, leuke en bovenaardse festival viert Ierland de oorspronkelijke geboorteplaats van Halloween. Levendig en eigentijds, maar toch sterk geworteld in traditie, vinden de evenementen plaats in de dorpen Trim en Athboy, midden in het eeuwenoude oosten van Ierland. ‘Púca’ is een gedaanteverwisselaar uit de Keltische folklore en een bekend personage in het Ierse verhaal over Halloween. Meer informatie: https://pucafestival.com/

Typische gerechten die met Halloween in Ierland worden geserveerd
Tijdens dit oogstfeest keren de geesten van de doden terug naar het land van de levenden. Griezelig, eng, onvoorspelbaar en een beetje raar. Zelfs het eten is uitzonderlijk. Wie stopt er nou een voorwerp in een fruitcake om de toekomst van de gelukkige (of ongelukkige) persoon te voorspellen? Barmbrack is een traditioneel Halloween gebak waar een ring (over een jaar getrouwd), een stokje (een wandelstok die staat voor toekomstige reizen), een vingerhoedje (voor altijd een ouwe vrijster), een knoop (voor altijd vrijgezel), een munt (een leven lang rijkdom) en een stukje stof (een leven lang armoede) de toekomst voorspellen.
Maar ook Colcannon (een gerecht van aardappelpuree, gehakte boerenkool of groene kool en uien), Champ (aardappelpureegerecht met als ingrediënten melk, boter en gehakte bieslook of uien) en zoute haring horen bij de Ierse traditie van Halloween.

Storytelling: spookachtige verhalen en tradities
Nu je weet dat de oorsprong van Halloween in Ierland ligt, zal het ook niet verbazen dat het eiland vele spookachtige verhalen kent: Van satanische sekten in de Dublin Mountains tot een middeleeuwse spookrivier en van een tragische aanstaande bruid tot een afgeslachte priester.
Ook in het eeuwenoude oosten van Ierland gaan tal van huiveringwekkende verhalen. In diverse kastelen als Leap Castle, Castle Roche, Kilkenney Castle, Castle Durrow en Duckett’s Grove schijnen de geesten van de overledenen nog steeds rond te dwalen en vinden spannende verhalen met angstaanjagende tradities hun oorsprong.

Lees hier de meest bijzondere verhalen uit Ierland:
https://www.ireland.com/nl-nl/magazine/culture/5-tales-of-terror-from-irelands-ancient-east/
https://www.ireland.com/nl-nl/magazine/culture/nine-most-haunted/

In het kort – Nieuwsoverzicht

 • Nieuw Nijntje museum in Utrecht opent in zomer 2023 de deuren (Nationale Onderwijsgids)
 • Hongkong deelt 500.000 gratis vliegtickets uit om toeristen te lokken (Luchtvaartnieuws)
 • In beeld: brand verwoest beroemde Paaseilandbeelden (NOS)
 • Aantal kampeerauto’s in Nederland in tien jaar verdubbeld (AD.nl)
 • Op vakantie met een elektrische auto, is dat echt te doen? (Autoblog.nl)
 • Maxime op reis: Zuidwest-Frankrijk (Max Vandaag)
 • Elektrische auto’s leveren stroom voor pop-up hotel Hyundai (Autovisie)
 • Waarom een deurstopper en fopportemonnee onmisbaar zijn voor solo reizen (Metro)
 • Ik ben op 110 cruises geweest – deze 10 dingen neem ik altijd mee (Business Insider)
 • Hans strandde in Frankrijk door brandstoftekort: ‘Dit verwacht je gewoon niet’ (AD.nl)
 • SleeperCharger.com: Stekkerstress op reis verleden tijd (Emerce)
 • Help! Mijn camper heeft overgewicht! (Centraal Beheer)
 • Japan schrapt strenge coronaregels, toeristen mogen het land weer in (NOS)
 • 5 x tips voor een staycation dicht bij Utrecht deze herfstvakantie (In de Buurt)
 • Deze kist tovert je ID. Buzz in 5 minuten om tot camper (voor een zacht prijsje) (TopGear)
 • Groep Nederlanders door sneeuwstorm al dagen vast op grote hoogte in Nepal (Nu.nl)
 • Deze kleine Suzuki Carry camper is ‘Kei’ gaaf (AutoVisie)
 • Citroën: Door drukte bij laadpalen gaat reis naar vakantie (2x) langer duren (TopGear)
 • Efteling begint bouw van Grand Hotel, gaat in 2024 open (Omroep Brabant)
 • Watertoren in Groningen wordt hotel (OOG)
 • Brandstoftekort Frankrijk door stakingen (ANWB)
 • Eerste reis met je nieuwe camper (Autoweek)

Video van de week: Gigantische Cheeto wordt toeristische attractie

Weekendradio met Hit100.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.