FNV: ‘Nieuwe chaos op Schiphol dreigt’

De afhandeling van bagage op Schiphol zou binnenkort wellicht weer een chaos kunnen worden. Foto: Elkedagvakantie

Er dreigt opnieuw chaos op Schiphol als er niet wordt ingegrepen bij de afhandeling van bagage en passagiers, volgens vakbond FNV. De bond wil de afhandelaars-cao uit vorig jaar openbreken en roept luchtvaartmaatschappijen op om meer geld te betalen aan de ingehuurde afhandelaars, zodat hun lonen en arbeidsvoorwaarden kunnen verbeteren, zo meldt het AD.

Dit zou moeten voorkomen dat er opnieuw lange wachtrijen en chaos ontstaan en dat grondpersoneel en afhandelaars verder overwerkt raken. Het personeel van afhandelingsbedrijven dat door luchtvaartmaatschappijen wordt ingehuurd om de stroom passagiers en bagage te regelen, staat al jaren onder druk door een personeelstekort, vooral in het hoogseizoen.

De FNV wil de cao die voor drie jaar is vastgesteld, openbreken om nieuwe beloningsafspraken te maken. Luchtvaartmaatschappijen zijn volgens de bond verantwoordelijk voor het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden van het afhandelingspersoneel, omdat zij de afhandelaars inhuren.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.