Italiaanse bouwval maakt wonderlijke transformatie door

Emelie & Edward vertellen (terecht) vol trots over de renovatie van de door hen aangekochte bouwval in het Italiaanse Piedmont. Je kunt hun reis volgen via Instagram.

Het Italiaanse Piedmont is een prachtige regio gelegen in het noordwesten van het land en bekend om zijn uitstekende wijn, kaas en truffels. Maar Piedmont heeft nog veel meer te bieden voor toeristen.

Een van de populairste attracties in Piedmont is het historische stadje Turijn, bekend om zijn prachtige barokke gebouwen en de schitterende middeleeuwse kathedraal van San Giovanni Battista. Ook is Turijn de thuisbasis van het beroemde voetbalteam Juventus en het Nationaal Automobiel Museum.

Een andere must-see bestemming in Piedmont is het prachtige Lake Maggiore, gelegen aan de voet van de Alpen. Dit meer is omringd door prachtige tuinen, zoals de Borromeïsche Eilanden en de Isola Madre, en biedt ook verschillende watersportmogelijkheden.

Voor wie geïnteresseerd is in kunst en cultuur, is Piedmont ook thuis van het Castello di Rivoli, een museum voor hedendaagse kunst in Turijn, en het Castello della Manta, een middeleeuws kasteel gelegen in de heuvels van de regio.

Piedmont is ook een paradijs voor wijn- en foodies, met verschillende wijnhuizen en toprestaurants te vinden in de regio. Probeer zeker de lokale wijn Barolo en de kaas Gorgonzola, beide afkomstig uit Piedmont. Meer weten over deze bestemming?

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.