>Lonely Planet volledig eigendom BBC

>

>Lonely Planet volledig eigendom BBC 9
Maureen en Tony Wheeler.

Lonely Planet, de beroemde Australische reisgids, is nu volledig in Engelse handen. De BBC heeft voor een bedrag van zo’n 50 miljoen euro de laatste resterende aandelen overgenomen van de oorspronkelijke oprichters. Maureen en Tony Wheeler verkochten het resterende kwart van de aandelen in de ‘bijbel voor rugzaktoeristen’ voor circa 67,2 miljoen Australische dollar aan de commerciële tak van de Britse staatsomroep. In oktober 2007 was de BBC al meerderheidsaandeelhouder geworden toen het 75 procent van de aandelen kocht voor ongeveer 201,6 miljoen Australische dollar. De Wheelers schreven in 1973 de reisgids “Across Asia on the Cheap” aan hun keukentafel na een reis. Dit wordt gezien als de eerste Lonely Planet en werd gevolgd door honderden anderen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.