Bedrijfsfeest waarbij iedereen nat wordt

Dutch Waterdreams kan je Hawaii-surf-droom laten uitkomen.

Dutch Waterdreams kan je Hawaii-surf-droom laten uitkomen.


Tip voor iedereen die op zoek is naar een originele bestemming voor het volgende jaarlijkse bedrijfsfeest: Kijk eens naar de mogelijkheden van Dutch Water Dreams in Zoetermeer. Niet een goedkope oplossing, maar wel eentje waar iedereen nog jaren over napraat bij de koffie-automaat. De redactie van Elke Dag Vakantie.nl waagde zich zelf op de woeste baren en moest na een uur rondroetsjen dat er weinig bestemmingen in Nederland zijn die zo spectaculair zijn. (Behalve misschien Indoor Skydive in Roosendaal, komt zomaar bovenborrelen…)

“Welke maat heb je?”, de instructeur verwelkomt ons bijzonder vriendelijk en voorziet ons van een strakke wetsuit met bijbehorende schoenen. Het gezelschap van twee mannen en twee vrouwen waagt zich voor het eerst aan een rafting-avontuur. Mijn voorstelling van deze activiteit is dat het een soort pretparkattractie is, waarbij je op het water flink door elkaar geschud wordt. Zo’n boomstamavontuur als Hellendoorn, maar dan een beetje wilder. Dat bleek een flinke misvatting. Dit is het echte werk.

Buiten krijgen we onze zwemvesten en helmen (‘ja dat moet lekker strak, anders helpt het niet’) en lopen richting de baan. Daar krijgen we tot de schrik van twee leden van het groepje instructie over hoe je jezelf moet redden als je overboord slaat, wat we dan ook nog eens direct in de praktijk gaan uitvoeren. “Je moet in de stroom springen en je op je rug mee laten voeren. Voeten naar voren, je beide handen vast aan het zwemvest en voor elke stroomversnelling diep ademhalen, omdat je daarna onder water schiet”. De twee angsthazen mochten als laatste in het water duiken en ik moet zeggen, dit was het minst plezierige moment bij Dutch Water Dreams. Want waar de instructeur voor waarschuwde, ‘Sommige mensen krijgen sloten water binnen als ze niet op tijd adem halen’, gold voor mij. Proestend en sputterend kwam ik aan de kant na mijn waterdoop.

Met het mede door dit nare akkefietje stap ik met een licht angstgevoel in mijn maag in de rubberboot om te gaan raften. Dat bleek later echter gezonde spanning te zijn. Bij de eerste rondgang (een afdaling duurt nog geen 2 minuten) was alles nog onbekend, maar later weet je waar de ‘gevaarlijke’ punten zijn (Echt gevaarlijk wordt het nooit, want er staan ook instructeurs langs het parcours die er in kunnen springen om je er uit te halen en in de boot zit ook een professionele begeleider). “Ook na honderd keer dit rondje gemaakt te hebben blijft het leuk”, bezweert de Dutch Water Dreams-docent. “Je weet nooit hoe een groep reageert en ik moet achterin soms hard werken om de boot te sturen. Het is altijd weer afwachten welke kant de neus opgaat en dan moet je bijsturen”. Bij bedrijfsuitjes duurt dit onderdeel ook een uur en daarin worden dan in totaal maximaal vijf afdalingen gemaakt over het wildwaterparcours.

De wildwaterbaan (de enige van deze omvang en lengte in Nederland) is 300 meter. Met behulp van drie elektrische pompen wordt er 12 kubieke meter water per seconde 5 meter omhoog gepompt. Vanwege de kosten die dit met zich meebrengt staat de baan niet de hele week aan, maar alleen als er voldoende klandizie voor is. Het gebouw, waarbij je ook binnen op een zogenaamde flowrider kunt leren surfen, werd in 2006 geopend. De totale kosten het project bedroegen toen 32,5 miljoen euro. Bij Dutch Water Dreams kunnen zakelijk evenementen worden gecombineerd met sportieve activiteiten op zowel het water als op het vaste land. Zo kun je met een opblaasbare boot de wildwaterbaan af in een groep van 4 tot 12 personen. Een andere optie is om te gaan ‘tuben’, waarbij je met 1 of 2 personen in een ronde band (tube) meegevoerd door de stroming van de Wildwaterbaan.

Wat bergen? In Zoetermeer kan het ook!

Wat bergen? In Zoetermeer kan het ook!

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.