Babette en de schreeuwlelijk van Sunweb

Mijn ergernis over de Sunweb reclame

Mijn ergernis over de Sunweb reclame


Reclamemakers zijn lang niet altijd te doorgronden. Want neem nu het rare echtpaar dat reclame maakt voor Sunweb (‘O Harry!’), dat bezorgt mij spontaan kriebels en zorgt er voor dat ik n-o-o-i-t met Sunweb zal reizen. Nu zal dat misschien ook de bedoeling zijn: Hoe kunnen we de schapen van de rammen scheiden? Oftewel hoe zorgen we er voor dat mensen die op reis gaan om iets te zien en beleven op hun bestemming niet vermengd worden met mensen die niets liever doen dan de platst gelopen paden op te zoeken en die met een bandje om hun pols proberen zich in zo’n kort mogelijke tijd vol te eten. Als dat de bedoeling is, dan is de reclame succesvol.

Een ander fenomeen waar ik niets van begrijp is de (reis)organisatie die een bekende Nederlander inzet om mij zo te bewegen ook dat product af te nemen. Zo heeft vakantiehuisjesverhuurder Novasol sinds kort Babette van der Veen ingehuurd, om al lachend in een van die huisjes te staan en er reclame voor te maken. Zelf schrijft ze: “Bij toeval kwam ik een keer terecht in een huis van Novasol en dat was best een eyeopener. Voor mij hoeft het namelijk helemaal niet 100% perfect te zijn, maar ik voel me fijn als ik weet dat ik ergens welkom ben en ik voelde me daar meteen thuis.”

En zegt Babette over haar laatste verblijf: “Ik ben dol op Italië. Frankrijk vind ik een heerlijk land, maar Italië heeft voor mij iets super romantisch. Het heerlijke Dolce far niente, (lekker niets doen) gecombineerd met die zalige keuken en passionele mentaliteit vind ik een feest. Van oudsher gingen wij met het gezin naar Italië en dan naar de bloemen-Riviera in Ligurië aan de Middellandse zee en daar wilde ik heel graag nog eens naar terug. Het is grofweg de strook zee tussen Milaan en Monaco. De zee vind ik heerlijk en met die Italiaanse temperaturen is een zeewindje heel aangenaam.”

Het laat mij niet eerder klikken op de een of andere aanbieding van Novasol (hoewel we er ooit een aangenaam verblijf op een verrassende plek bij Berlijn hadden), maar gezien de toonzetting van het schrijven van Babette weet ik wel dat ik me er eerder bij thuisvoel dan de schreeuwlelijken van Sunweb.

0

One Response

  1. Gezin op Reis

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.