Tien tips voor een lang weekend in Londen

Een beeld van de dingen die je kunt zien in Londen.

Een beeld van de dingen die je kunt zien in Londen.


Het begon allemaal met de bruiloft van een neef, die zijn geliefde in Londen had ontmoet en daar ook in aanwezigheid van de hele (Nederlandse) familie ging trouwen. Uiteraard gingen wij ook. Het werden een paar hectische dagen in Londen. Een mooi feest, maar jammer dat we de stad zo moesten achterlaten. Eenmaal thuis zijn we gaan broeden op een terugkeer naar de Engelse hoofdstad en op wat we daar in een lang weekend zouden kunnen doen. Ditmaal besloten we niet het vliegtuig te nemen, maar gingen we met de ferry reizen. Dat scheelt stress en veel wachttijd, plus dat we dan ons eigen vervoer bij de hand hadden.

In vier dagen tijd hebben we heel wat weten te zien van Londen. Hier onder onze tien tips voor iedereen die ook van plan is om dit jaar af te reizen.

  1. SHERLOCK HOLMES – Nog het hele voorjaar is in het Museum of Londen een tentoonstelling te zien van ’s werelds beroemdste detective. Niet alleen wordt er ingegaan op het originele verhaal van Sir Arthur Conan Doyle, maar ook kijkers naar de BBC-reeks ‘Sherlock’ komen aan hun trekken. Zij vinden er de jas en de badjas die hoofdrolspeler Benedict Cumberbatch tijdens de opnames droeg.
  2. VLIEGSIMULATOR – In het nieuwe Aviation Experience pretpark mogen bezoekers twee flight simulators van een Airbus A380 en een Boeing 777 proberen. Het indoor luchtvaart-themapark is bedoeld als ‘een mix van plezier en educatie’.
  3. SAIL GREENWICH – Wie van historische schepen houdt moet Sail Royal Greenwich op de agenda zetten. Eind augustus 2015 pronken deze schepen weer op de Theems. En op sommige daarvan mag je meevaren.
  4. ROCK LEGENDS – Londen heeft natuurlijk een rijke pophistorie. En wie van muziek houdt zou de London Rock Legends Tour moeten doen. Die brengt bezoekers naar mythische plaatsen van de Londense rockscène, huizen van stars, opnamestudio’s, concertzalen, clubs, locaties waar clips en films werden opgenomen en plaatsen die vedettes en groepen hebben geïnspireerd. Deze muzikale rondrit gaat uiteraard langs de door The Beatles beroemd gemaakte ‘Abbey Road’.
  5. SNOEP – Liefhebbers van M&M’s kunnen op Leicester Square in Londen naar de eerste M&M’s World Store in Europa. De store beslaat 3.200 vierkante meter, verdeeld over vier verdiepingen en voert bezoekers mee in de kleurrijke wereld van M&M’s.
  6. HARRY POTTER – Even ten noorden van Londen (…handig dat we onze auto mee hadden) ligt het Harry Potter-pretpark. Hier kunnen fans ervaren hoe de filmreeks tot stand is gekomen. Het in maart 2012 geopende Harry Potter-pretpark van Warner Bross-studio’s laat maximaal 5000 bezoekers per dag toe.
  7. VALS SCHILDERIJ – Het Museum ‘The Dulwich Picture Gallery’ in Londen gaat zijn bezoekers uitdagen met een spelletje. Het museum heeft een vals schilderij opgehangen en bezoekers moeten dat vinden. Ze hebben een Chinese studio, gespecialiseerd in het namaken van schilderijen, gevraagd om een meesterwerk na te schilderen.
  8. CHURCHILL – De Engelsen herdenken dit jaar dat het 50 jaar geleden is dat hun premier Churchill overleed. Ter gelegenheid daarvan is er het hele jaar een expositie in The Science Museum over zijn rol tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  9. ATOOMBUNKER – Wie de spanning van de Koude Oorlog wil ervaring moet een bezoek brengen aan de Kelvedon Hatch Secret Nuclear Bunker. Tot 1984 was deze bunker een goed bewaard geheim en toont hoe het de bedoeling was dat de regering onder aanvoering van Margret Thatcher ondergronds wilde gaan.
  10. GOEDKOOP – Eerder maakte Elkedagvakantie.nl een overzicht over hoe je zo voordelig mogelijk kunt verblijven in Londen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.