Poreç: verrassende zomervakantiebestemming

Zomer in Poreç. Foto: CCO

Zomer in Poreç. Foto: CCO


In de aanloop van de zomervakantie zijn we ons alweer aan het oriënteren waar we dit jaar heen gaan. Ons oog is gevallen op Kroatië, een land waar jaarlijks niet heel veel Nederlanders heen gaan tijdens de vakantie. Terwijl het een prachtig land is en een aantal reisaanbieders ook die kant opgaan, zoals bijvoorbeeld Vrij Uit. Daarom is het tijd om een aantal mooie plekken rondom het stadje Poreç uit te lichten die je niet mag missen tijdens je vakantie!

Allereerst het pittoreske stadje Poreç. Poreç ligt aan de westkust en is onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst sinds 1997. Het stadje is dan ook al bijna 2000 jaar oud waardoor het een prachtig oud centrum kent. Heerlijk om rustig doorheen te dwalen en het te voet te verkennen. Loop richting de zee en geniet er van een koud drankje aan één van de vele cafés die het stadje rijk is. Ten zuiden van het stadje bevinden zich de Plitvice meren. Deze meren zijn verbonden door middel verschillende watervallen en leent deze omgeving zich ook uitstekend om af te koelen en van de mooie omgeving te genieten. Wanneer je hier bent vergeet dan niet de bijna 80 meter hoge waterval te bewonderen! In de buurt van de waterval zijn ook de bijzonder mooie Postojna grotten. Verken de grotten door middel van een kleine elektrische trein en geniet van het adembenemende uitzicht gevuld met honderden stalagmieten en stalactieten.

Uiteraard zijn de stranden rondom Poreç zeker het bezoeken waard. Het fijne aan de stranden, is dat ze met kleuren de verschillende waterkwaliteiten aangeven. De blauwe kleur geeft de hoogste kwaliteit water aan, groen is ook nog okay om in te zwemmen, geel staat voor lichtelijk vervuild water en rood voor extreem vervuild water. Brulo beach is zeker het mooiste strand bij Poreç. Een idyllisch strand zoals je hem voorstelt wanneer je je ogen dicht doet. Kristal heldere stranden, azuur blauwe zee, wat wil je nog meer! De zee leent zich tevens uitstekend voor verschillende activiteiten. De zee kan het hele jaar door verkent worden, zowel boven als onder het water. Het gebied kent vele duikscholen, waar je les kan nemen maar ook materiaal kan huren wanneer je al meer ervaring met duiken hebt. De zee biedt een ongelooflijk mooie diversiteit aan flora en fauna. Wanneer je liever boven water blijft, kan je in het gebied ook verschillende soorten bootjes huren om zo heerlijk het water op te gaan.

Kroatië en Poreç hebben natuurlijk veel meer te bieden, maar deze plekken mag je zeker niet missen tijdens je vakantie hier!

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.