Je eigen roman schrijven in Toscane, als vakantie

Je eigen roman schrijven in Toscane, als vakantie 9

De Ponte Vecchio, is een beroemde middeleeuwse brug over de rivier de Arno in Florence, Italië. Foto: Elkedagvakantie


Je eigen Toscane ervaring verzameld in een exclusieve bundel? Die mogelijkheid biedt evenementenbureau Onsia Goemans de deelnemers van een themaweek over Schrijven en Architectuur in Toscane. In samenwerking met Casa Speri – een authentiek Toscaans boerenhuis – wordt er vanuit Italië een week lang gewerkt aan een verhaal over deze bijzondere regio. Een bezoek aan de parels van Toscane – Lucca, Villa Celle in Pistoia en Florence – geldt daarbij als inspiratie voor een schrijfcursus van dichter en schrijver Chrétien Breukers. De nadruk van de themaweek ligt op het ontwikkelen van schrijftalent en het creëren van je eigen verhaal. De verhalen over Toscane worden uiteindelijk gebundeld en gepubliceerd.

Docent
Tijdens de themaweek leren de deelnemers schrijven aan de hand van de meester. Chrétien Breukers is naast erkend dichter en schrijver eveneens voormalig hoofdredacteur van De Contrabas, door Gerrit Komrij het ‘enige ware zenuwcentrum van de literatuur’ genoemd. Als auteur geldt Chrétien als een van de beste schrijvers van ons taalgebied: stilistisch, scherp, origineel en geestig.

Casa Speri als decor
Een bezoek aan Italië staat inherent aan het genieten van la bella vita. Het is dan ook niet meer dan logisch dat voor Casa Speri als decor voor de themaweek Schrijven en Architectuur in Toscane is gekozen. Niet alleen geldt de accommodatie als een oase van rust, ook de omgeving, de uitgestrekte olijfboomgaard en het schitterende uitzicht over het pittoreske Pescia zorgen er volgens de organisatoren voor dat je het ware Italië gevoel tot diep onder de huid zult voelen. Daarbij wordt uiteraard ook de inwendige mens geheel volgens Italiaanse tradities verwend.

Meer informatie over de themaweek:
www.onsiagoemans.nl/event/schrijven-en-architectuur-toscane

Meer informatie over Casa Speri:
www.casasperi.nl

Themaweek – Schrijfcursus
Schrijven en Architectuur in Toscane
Zaterdag 27 mei – Zaterdag 3 juni | € 980
Inclusief: schrijfcursus, begeleiding door Chrétien Breukers, bezoek aan Lucca, Villa Cella Pistoia, Florence, overnachting en verblijf op basis van volpension
Aanmelden: info@onsiagoemans.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.