App laat reiziger zien of handbagage wel of niet in bagagevak vliegtuig past

Je kunt met de app zien of een koffer als deze mee mag als handbagage. Foto: Elkedagvakantie

Met de splinternieuwe ‘Handbagage-scanner’ controleren reizigers in een handomdraai of hun trolley, backpack of weekendtas voldoet aan de maximale toegestane afmetingen voor de luchtvaartmaatschappij waarmee ze vliegen.

Vliegticket- en hotelzoekmachine momondo.nl heeft zijn app voor smartphones uitgebreid met de handige functie om in ‘augmented reality’ te controleren of een handbagage-item voldoet aan de maximale afmetingen die verschillende luchtvaartmaatschappijen stellen. Hoe het werkt? Door via de app een smartphonecamera op de koffer of tas richten en zo de afmetingen te scannen.

Weekendtas

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om alleen met handbagage naar hun bestemming te reizen. Vooral voor reizen binnen Europa besparen we geld en tijd door alleen met een trolley of weekendtas het vliegtuig in te stappen. Helaas komen reizigers regelmatig voor vervelende verrassingen te staan op de luchthaven doordat de maximale afmetingen per luchtmaatschappij flink uiteen lopen en de toeslagen voor te grote bagage hoog op kunnen lopen. Dankzij de handbagage-scanner is het mogelijk om snel en gemakkelijk je bagage op te meten – nog voordat je van huis vertrekt.

Zo werkt het

Met de app kunnen reizigers de geschiktheid van hun handbagage bekijken door de smartphonecamera op de koffer of tas te richten. Vervolgens wordt gevraagd om met de camera om de bagage heen te lopen om de afmetingen op te meten (lengte, breedte, hoogte en eventuele uitsteeksels). In de laatste stap worden de afmetingen met de vereisten van de betreffende luchtvaartmaatschappij vergeleken, om zo te weten of het bagagestuk wel of niet als handbagage mee kan.

Ontdek hoe de Handbagage-scanner werkt en download de momondo app voor iOS of Android.

* De Handbagage-scanner is op dit moment beschikbaar in de momondo-app voor de volgende toestellen: iphone SE en alle modellen vanaf 6s, iPad Pro (9.7, 10.5 of 12.9) eerste en tweede generatie, iPad (2017), en voor Android toestellen die worden ondersteund met ARCord.
BBagage-afmetingen zijn gebaseerd op de standaard handbagage-afmetingen volgens vliegmaatschappijen. Belangrijk: sommige budgetmaatschappijen hanteren alleen nog handtas-formaat bagage als standaard bagage, waardoor passagiers die grotere handbagage-items mee aan boord willen nemen (gemeten door de scanner) extra betalen voor priority boarding.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.