Reisroutes.be is geboren uit onvrede

Nieuwe plekken ontdekken op deze aarde, dat is wat elke avonturier wil. Foto: Elkedagvakantie

Als je iets mist in het leven, dan kun je er beter zelf maar iets aan doen om die situatie te verbeteren. Met dat idee begon Geert Van de Voorde in 2009 met de site Reisroutes.be. Een site die reizigers wil informeren en inspireren over nieuwe reisbestemmingen, dicht en ver weg. Dit door zowel stadswandelingen, fietsroutes als rondreizen aan te bieden. Sommige van die routes zijn gratis te downloaden, na achterlaten van een mailadres.

Wat in 2009 ooit begon als een hobby is nu een bedrijf met 15 medewerkers. De redactie bestaat uit 4 vaste medewerkers en daarnaast meer dan 10 freelancers.  De site biedt gratis wandeling, fietsroutes en rondreizen aan en een bibliotheek met gratis reisgidsen. Die zijn te vinden op https://www.reisroutes.be/gratis-reisgidsen/

Zes vragen

Namens Reisroutes.be geeft Wouter Coppens antwoord op onze vragen.

Is er iets te vertellen over de achtergrond van de initiatiefnemers? (voorheen ? en nu fulltime voor de site?)

Geert Van de Voorde. Foto: Reisroutes.be


> Deze is ontstaan zo’n 15 jaar geleden, opgericht door Geert Van de Voorde, die reeds vele jaren ervaring heeft in de toeristische branche en graag reizigers wou helpen bij het organiseren van hun vakantie. Nu werken er meerdere mensen aan de site, maar het is en blijft nog altijd een “side-project”. De inkomsten zijn niet hoog genoeg om daar fulltime te kunnen van leven.

Hoe ontstond het idee voor de site
> Vooral het gebrek vroeger aan eenvoudige en correcte routes bracht Geert op het idee. Het idee om op 1 plaats veel info te vinden die correct en up-to-date is. Via de site kan men inspiratie en wandelroutes-fietsroutes-autoroutes downloaden, ideaal om ook dicht bij huis mooie plekjes te ontdekken.

Wat is het verdienmodel?
> Het verdienmodel is het hoofdzakelijk affiliate, zoals Booking.com voor hotels of Sunnycars bij het huren van een wagen op vakantie. De inkomsten zijn echter niet hoog genoeg om full-time van te leven.

Moet je bij elke reisgids je mailadres achterlaten en krijg je dan opnieuw een nieuwsbrief?
> Ja voor elke download dien je je email adres in te geven en krijg je onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief bevat inspiratie en meestal ook reisaanbiedingen. Dit helpt om onze site te kunnen blijven onderhouden.

Is de Nederlandse versie van de site geheel identiek aan de Belgische versie?
> Ja de NL en BE zijn identiek

Binnenkort ook Engelse, Franse en Duitse versies?
> Ja we werken ook aan een Engelse versie, deze heet www.travual.com en moet binnen een paar maanden online gaan.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.