Holland America Line verkoopt vier cruiseschepen

Holland America Line verkoopt vier cruiseschepen 9
Nu haast niet voor te stellen, maar het was een koude dag toen wij er waren: dit stukje historie van de Holland-Amerika Lijn in Rotterdam. Foto: Elkedagvakantie

De Holland America Line verkoopt vier cruiseschepen met de klinkende Nederlandse namen Amsterdam, Maasdam, Rotterdam en Veendam. Heel veel Nederlands is er verder natuurlijk niet meer aan. Aangezien het bedrijf in 1989 werd overgenomen door het Amerikaanse Carnival Corporation. Lees meer over deze scheepvaarthistorie bij Wikipedia. Verder vandaag:

 • Pairi Daiza in België ‘Beste Dierentuin van Europa’ (VIDEO)
 • Kobo komt met een nieuw instapmodel e-reader
 • ANWB begint ook met eigen ‘fan-slippers’

Maurits Muis leert kinderen waarde van kunst

Holland America Line verkoopt vier cruiseschepen 11
Kinderen luisteren ademloos naar Maurits Muis. Foto: Maurits Huis

De zomervakantie is weer begonnen in grote delen van Nederland. Maak van je bezoek aan het museum een gezellig dagje uit met leuke activiteiten. Ook deze zomer is er voor kinderen van alles te doen en te beleven in het Mauritshuis. Zo kan je met Maurits Muis het museum ontdekken of in de kunstwerkplaats aan de slag. Combineer het met een lekkere lunch in de Brasserie. Gratis museumentree voor iedereen t/m 18 jaar.

Workshop: Maurits Muis

,,Maurits Muis woont in het Mauritshuis in Den Haag en laat je graag zijn favoriete schilderijen zien. Samen met een museumdocent lees je het prentenboek van Maurits Muis, zoek je hem op in het museum en met je familie gaan jullie zelfstandig (i.v.m. de huidige maatregelen) de mooiste schilderijen uit de tijd van Rembrandt en Vermeer bekijken. Daarna heb je vast zin om zelf ook te schilderen. Dat kan! In onze eigen Kunstwerkplaats met echte schildersmaterialen”, zo meldt het museum.

Maak je eigen George Stubbs

In het Mauritshuis kan je de tentoonstelling George Stubbs – De man, het paard, de obsessie bezoeken. George Stubbs schilderde paarden als de beste! Laat je inspireren door de portretten die George Stubbs maakte van beroemde paarden en maak daarna zelf een paardenschilderij. Paarden in alle soorten en maten staan klaar om te worden geportretteerd. Voor alle details over voorwaarden en boeken: https://www.mauritshuis.nl/nl-nl/bezoek/mauritshuis-voor-kinderen/zomervakantie-2020/

Pairi Daiza voor het derde jaar op rij Beste Dierentuin van Europa

Fans brachten deze week een bezoek aan het park.

Voor het derde jaar op rij is Pairi Daiza uitgeroepen tot Beste Dierentuin van Europa. Het is de meest prestigieuze van negen trofeeën die het park deze week kreeg tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Diamond Theme Park Awards, de ‘oscars’ van de amusementssector. Maar liefst 67.517 stemmen uit heel Europa werden hiervoor opgeteld bij de mening van een vakjury.

Nadat Pairi Daiza de prijs al in 2018 en 2019 won, mag het Belgische park zichzelf ook in 2020 Beste Dierentuin van Europa noemen. Een titel waar Pairi Daiza erg trots op is, en die ongetwijfeld ook voortkomt uit haar enorme inspanningen voor het behoud van bedreigde diersoorten, zoals de reuzenpanda, de ijsbeer of de Aziatische olifant, of zelfs de herintroductie in de natuur van een uitgestorven vogelsoort: de Spix’ ara.

Naast de titel voor Beste Dierentuin van Europa 2020 mag Pairi Daiza ook een prijs in ontvangst nemen voor haar ‘Full Moon Lodges’, authentieke Canadese, ondergrondse logementen waarin bezoekers de nacht kunnen doorbrengen tussen bruine beren en grijze wolven. Deze lodges werden beloond met goud in de categorie ‘Beste Hotel van Europa’.
Alle Diamond Theme Park Awards voor Pairi Daiza in 2020 op een rij:

 • Beste Dierenpark van Europa
 • Beste Hotel van Europa (Full Moon Lodges)
 • Beste Dierenpark van België & Nederland
 • Mooiste Dierenverblijf van België & Nederland (orang-oetanverblijf Le Temple des
  Fleurs)
 • Mooiste Geboorte van België en Nederland (geboorte pandatweeling Bao Di en Bao Mei)
 • Beste Demonstratie van België en Nederland (roofvogelshow)
 • Beste Restaurant van België en Nederland (Russisch restaurant l’Izba)
 • Mooiste Park van België
 • e-Award voor beste sociale media van België
  Met in totaal 9 prijzen laat Pairi Daiza alle andere parken van Europa ruim achter zich en mag zich voor de allereerste keer de absolute veelwinnaar van de ceremonie noemen.

E-reader mee op vakantie? Kobo Nia is een nieuw instapmodel

Holland America Line verkoopt vier cruiseschepen 13
Lezen in je hangmat. Foto: Rakuten Kobo

Rakuten Kobo, volgens eigen zeggen marktleider op het gebied van digitaal lezen, kondigt vandaag een nieuwe e-reader aan: Kobo Nia. Dit compacte, apparaat zit vol functies om urenlang comfortabel te lezen. Kobo Nia is vanaf 21 juli 2020 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 99,99 euro.

Bij de ontwikkeling van dit instapmodel hebben de productontwerpers en softwareontwikkelaars van Kobo digitaal lezen op een budgetvriendelijke manier toegankelijk gemaakt voor zowel nieuwe, als ervaren digitale boekenlezers. De Kobo Nia bevat ComfortLight-verlichting om ‘s avonds te lezen, 8GB-geheugen, dat ruimte biedt tot 6.000 boeken, en een 6-inch Carta E Ink-scherm dat niet reflecteert in het zonlicht. Deze nieuwste e-reader is verkrijgbaar in het zwart. De bijpassende sleepcover is beschikbaar in drie kleuren: zwart, aqua en lemon.

Als pioniers op het gebied van digitaal lezen is ons doel, al meer dan een decennium lang, om met elk nieuw apparaat de leeservaring te verbeteren,’ zegt Michael Tamblyn, CEO van Rakuten Kobo. ‘Bij de ontwikkeling van de Kobo Nia hebben we opnieuw onderzocht wat de belangrijkste kenmerken zijn van een instapmodel e-reader en ik ben ontzettend trots op het eindproduct. De afgelopen maanden, tijdens de lockdown wegens COVID-19, zijn e-books echt tot hun recht gekomen. Bij Kobo zagen we een verbazingwekkende toestroom van nieuwe gebruikers en een wereldwijde toename van de leestijd. De Kobo Nia e-reader is ideaal voor mensen die voor het eerst digitale boeken lezen, maar ook voor ervaren lezers die toe zijn aan een vervanging van de e-reader die ze misschien al jaren hebben.’

Onbeperkt leesplezier

Met het Kobo Plus-abonnement van Kobo en bol.com kunnen consumenten in Nederland en België onbeperkt lezen en luisteren voor een vast bedrag per maand (12,99 euro voor Lezen en Luisteren; 9,99 euro voor Lezen of Luisteren). De catalogus van Kobo Plus biedt, met ruim 600.000 e-books en meer dan 30.000 luisterboeken, inclusief internationale bestsellers, Nederlandse auteurs en Kobo Originals, voor ieder wat wils. E-books kunnen eenvoudig gedownload en gelezen worden via Kobo e-readers, de leesapps van Kobo en bol.com en de shops van Kobo en bol.com. Luisteren kan via de app voor smartphone en tablet.

 • De techniek
  De Kobo Nia is een instapmodel e-reader met een 6-inch Carta E Ink-touchscreen en een resolutie van 1024 x 758 212 ppi. Het apparaat heeft een afmetingen van 112,4 mm in de breedte,  159,3 mm in de lengte, en een rand van 9,2 mm. Slechts 172 gram wegend is de Kobo Nia daarnaast een van de lichtste apparaten van Kobo. Een opgeladen batterij, van 1.000 mAh,  maakt het mogelijk om tot weken achtereen te lezen.

In het kort – nieuwsoverzicht

Zo gaat het taxfree-shoppen op Schiphol nu

Tevreden?

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.