Vakantiekiekjes maken met je mobiele telefoon; de toekomst.

Galaxy S4 Zoom

Galaxy S4 Zoom


Inzoomen, flitsen, filteren: niets is tegenwoordig nog onmogelijk met de camera van je mobiele telefoon. Bovendien is een camera met 8 tot zelfs 16 megapixels helemaal geen uitzondering meer vandaag de dag. Goed nieuws voor smartphoneliefhebbers; minder goed nieuws voor de digitale camera markt.

Haarscherpe foto’s? Geen probleem!
Wie vijf jaar geleden nog een stedentrip maakte, of een strandvakantie had, nam zijn of haar digitale camera mee om alle populaire bezienswaardigheden en culturele kenmerken vast te leggen. Anno 2013 gebruiken we daarvoor massaal onze mobiele telefoon. Die hebben we immers toch vaak al bij ons, en een smartphone weegt natuurlijk aanzienlijk minder dan een digitaal toestel of spiegelreflexcamera. Bovendien zijn toestellen tegenwoordig vaak uitgebreid uitgerust met beeldstabilisatie, HD-mogelijkheden, kleurenfilters en bewerkingsprogramma’s. Zeker de wat meer hi-end modellen, zowel Android (HTC One, Galaxy S3 en S4) als iOS (iPhone modellen) maken vaak zeer indrukwekkende foto’s. Toch hebben ze ook een nadeel: van een optische-zoomlens is vaak geen sprake.

Wil je per se toch optische zoom, omdat je de fotomogelijkheden met een gemiddelde smartphone ondermaats vindt, dan helpt Samsung je verder. Als variant op de onlangs gelanceerde Samsung Galaxy S4 bevat de Galaxy-lijn van het Koreaanse bedrijf nu ook heuse optische-zoom-camera: de Galaxy S4 Zoom. Deze telefoon is voorzien van een 16 megapixel camera en maar liefst 10x optische zoom.

Verkoop digitale camera’s
Al in 2011 nam de verkoop van digitale camera’s met maar liefst 17% af ten opzichte van een jaar eerder. Ook in 2012 en 2013 zette die trend door. Producenten geven aan dat iPhones en Android-toestellen daar verantwoordelijk voor zijn. Steeds meer mensen hebben een smartphone, en de fotomogelijkheden en –kwaliteit van de toestellen neemt.

We zijn benieuwd naar jullie ervaringen met smartphone-foto’s. Welk toestel heb je en welk cijfer geef je de foto (en video) mogelijkheden?

Lezersinformatie

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.