Vakantie in eigen tuin

Vakantie in eigen tuin 9

De mooiste planten zijn in je eigen tuin te vinden. Foto: Elkedagvakantie


Elk jaar ergens naar toe met de vakantie. Het lijkt er soms op dat het meer een gewoonte is geworden dan daadwerkelijk een behoefte. Zeker als je een (volks)tuin aan het huis hebt die ruimte genoeg biedt om er lekker te kunnen ontspannen, dan hoef je helemaal niet weg. Denk eens aan de realisatie van een buitenkeuken onder een tuinoverkapping of aan een blokhut. Blokhutten, in de diverse tuin- en woonblogs vliegen de toepassingen je om de oren. Van hobbyruimte, kantoor aan huis, overwinterplek voor Mediterrane planten tot fietsen- en/of motorstalling. Maar heb je er ooit wel eens gedacht om van een tuinhuis een lekker plekje te maken waar je met vrienden kan ontspannen of een spannend zomerverblijf voor de kinderen te maken?

Opties aan een recreatieblokhut

Wanneer je een blokhut voor andere zaken dan puur opslag wil gebruiken is het handig dat je voordat je er een aanschaft de verschillende mogelijkheden bekijkt betreffende de uitvoering. Een tuinhuis of chalet dat je geheel of gedeeltelijk wilt stofferen mag best van wat dikker hout zijn dan een blokhut die je alleen gebruikt als veredeld schuurtje. Je wilt immers niet dat het binnen vochtig wordt waardoor er op de meubelen en stoffering schimmelvorming ontstaat. Van de dikkere blokhutten zijn onder andere de kozijnen degelijker, hangt de deur in een goed aansluitende deurpost en is het dak zwaarder uitgevoerd. Een ander voordeel wat je hebt van een recreatieblokhut is dat de waterleidingen niet zo snel bevriezen.

Van relaxruimte tot gastenverblijf

Woon je op een bovenwoning maar je hebt wel ergens een lapje grond tot je beschikking? Of heb je een druk gezin waar jij en je partner wel eens even een paar uur van af wilt zonderen zonder echt weg te gaan? Kijk dan eens naar blokhutten waar je net wat meer mee kan dan met een gewoon tuinhuis. Er zijn meerdere mogelijkheden om van een op zich doodgewone blokhut een fijne leef plek te maken. Denk aan een loungeplek, ’s zomers onder het afdak en ’s winters binnen, er zijn zelfs tuinhuizen waar je een open haard in kan laten zetten. Ze lenen zich ook prima als wellness plek met een sauna, jacuzzi en loungeruimte. Blokhutten zijn daar net groot genoeg voor en wanneer je je telefoon in huis laat liggen ben je er, zelfs in je eigen achtertuin, echt even uit.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.