Zo doe je Dubai in drie dagen

Ook ’s avonds biedt Dubai een prachtig aanblik. Foto: Elkedagvakantie

‘Amazing. Yaw-dropping!’, de enthousiaste kreten zijn niet van de lucht als je ergens in Dubai in een lift staat. Het uitzicht is ook indrukwekkend. De hele stad en zijn omgeving zijn een belevenis die je nergens anders tegenkomt. De proporties van alles zijn zo enorm. Je kunt het niet bedenken of Dubai heeft er wel een flinke schep bovenop gedaan: Van tuinen tot pretparken.

  • Van tropische jungle tot ijshal, alles dicht bij elkaar.
  • Vergeet niet om een woestijntour te maken
  • Lege koffer mee voor alles wat je koopt?

De moeite die het heeft gekost om dit alles te realiseren in het woestijnzand heeft wel zijn prijs. En die moet jij als toerist betalen. Want een verblijf in Dubai écht goedkoop maken valt tegen. Een manier om de prijs te drukken is beknibbelen op de dagen die je in de wereldstad overnacht. Dus geen hele week gaan, maar vijf dagen (3 overnachtingen) en in die tijd kun je met enige planning veel zien en toch ook nog van het strand genieten.

Dubai is ook een prima stopover voor een vakantie in Azië, waarbij je dan net als wij bijvoorbeeld tot de verrassende ontdekking komt dat je voor de prijs van drie dagen Dubai bijna twee weken vakantie in Thailand kunt houden. Maar hé, dan heb je wel iets heel bijzonders meegemaakt in één trip.

Bij verschillende attracties is het handiger om thuis al de kaartjes te kopen om teleurstelling te voorkomen.

Om je te helpen bij het invullen van een kort verblijf hebben we hier een aantal tips om uit drie hele dagen het maximale te halen.

Dag 1

’s morgens – Om snel een idee te krijgen van de stad en de omvang kun je er voor kiezen om mee te gaan met een citytour. Zo is er bijvoorbeeld een “Old Town/New Town”-tour, waarbij een gids je vanuit een airco-busje de belangrijkste delen laat zien. Daardoor heb je al een idee van wat je beslist wilt gaan bekijken.
’s middags – Na een reisdag gisteren en de eerste indrukken van vanmorgen is het misschien een goed idee om de middag aan het strand door te brengen. Je kunt daar op de hoogte blijven van de ontwikkelingen aan het thuisfront of je nieuwsapp openen, want er zijn verschillende wifipoints langs de kust.
’s avonds – Vier je verblijf in de stad met een romantische boottocht of een diner-cruise door het hart van Dubai. Een mooie manier om de verlichte stad te bekijken. Wie meer van party houdt kan ook voor een boot kiezen waar muziek de hoofdmoot vormt.

Dag 2

’s morgens – Met de Burj Khalifa zijn ze in Dubai de race aangegaan voor ‘het hoogste gebouw ter wereld’. Dat is een strijd die wel door zal gaan zolang er mensen zijn. Met een hypermoderne lift zoef je zo omhoog en heb je een ongekend uitzicht. Gezien de enorme belangstelling is het wel handig om kaartjes hiervoor al thuis te bestellen. Er zijn meerdere observatiedecks. De prijs van de laagste scheelt de helft met de hoogste, dus wat wil je? En eenmaal weer beneden zou je een eerste kijkje in de Dubai Mall kunnen nemen, want hier zijn zoveel winkels dat je er wel twee dagen zoet zou kunnen zijn.
’s middags – Dit is een programma-onderdeel dat je zou kunnen laten vallen, maar wat aan de andere kant jammer is als je het mist nu je toch in deze hoek van de wereld bent: Bezoek de Sjeik Zayed-moskee in buurstad Abu Dhabi. Het is een van de grootste moskeeën in de wereld. De moskee bestaat geheel uit wit marmer en de honderden pilaren binnen in het gebouw zijn belegd met bladgoud en edelstenen.Voor toeristen is de moskee elke ochtend, op vrijdag na, vanaf 09:00 geopend. Bedenk wel goed met welke kleding je naar de moskee toe gaat want met de kledingvoorschriften zijn ze erg streng. Alternatief kan zijn: Bezoek het waterpark Aquaventura op het bekende opgespoten eiland in de vorm van een palm. Wel handig om ook vantevoren te boeken. Hier kun je onder andere met dolfijnen zwemmen.
’s avonds – Ga kijken naar de dansende fontein in Burj Lake. Deze watershow laat zich niet vergelijken met wat je elders meegemaakt hebt. Er worden 6600 lichten gebruikt en de show reikt over een lengte van 275 meter in het water. De shows zijn elk half uur tussen zes en elf uur ’s avonds. Het water danst op de maat van bekende hits.

Er zijn prachtige stranden in Dubai om te gaan zwemmen. Foto: Elkedagvakantie

Dag 3

’s morgens – Fris en tijdig op om een dessert tour te maken. Alleen door even buiten de bebouwde kom te kijken krijg je pas echt een goed idee hoe het hier honderden jaren geleden geweest is en wat voor een moeite het gekost moet hebben om de stad hier uit de grond te stampen. Er zijn verschillende mogelijkheden om zo’n tour te maken. Bij je hotel weten ze er alles van. En niet rondkijken in de woestijn als je in Dubai bent zou net zoiets zijn als naar Parijs gaan en dan de Eiffeltoren geen blik waardig gunnen.
’s middags – Tijd voor wat uitersten? Je kunt hier beleven wat het is om in het oerwoud te zijn door The Green Planet te bezoeken of juist even in de sneeuw te staan terwijl het buiten snikheet is in Ski Dubai. Het is maar net waar je zin in hebt of geld voor over hebt.
’s avonds – Wat is een trip zonder een paar leuke souvenirs die je telkens terug laten denken aan die fijne dagen? Daarom als afsluiting een bezoek aan de Dubai Mall. Een winkelcentrum met een ongekende omvang waar van alles te beleven is (hier is een verhaal apart over te schrijven). Je kunt er van 10 uur ’s morgens tot twee uur ’s nachts terecht. Hopelijk had je je koffer op de heenreis niet helemaal volgepropt, zodat er nog wat mee terug kan 😉

Enthousiast geworden over dit land en nog dit jaar gaan? Dan is het mogelijk om te kiezen voor last minute Dubai. Daarbij kun je dan naar een hotel gaan of een appartement nemen. In het laatste geval heb je meer ruimte en vrijheid. Het openbaar vervoer in Dubai is prima en brengt je naar de belangrijkste plekken. Met de metro-lijnen die door de stad lopen kom je vrijwel overal en verder zijn er veel taxibedrijven waar je gebruik van kunt maken.

Dit artikel kwam tot stand met medewerking van TUI.

Het hoogste gebouw ter wereld in Dubai, de Burj Khalifa. Foto: Elkedagvakantie

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.