Leven op een onbewoond eiland in Nederland?

Wie er van droomt om eens op een onbewoond eiland te wonen, maar dan niet te ver verwijderd van alle beschaving, zou eens moeten nadenken over een verblijf in de Marker Wadden. Landal maakt het in samenwerking met Natuurmonumenten in 2020 mogelijk om daar in een ‘luxe hutje’ te verblijven: een vakantiehuis waarin je uit de buurt van alle files en andere drukte bent.

,,Een uniek, nieuw natuurgebied van Natuurmonumenten, in het Markermeer. Vijf weidse eilanden waar razendsnel nieuwe natuur ontwikkelt. Op het Haveneiland komen vier duurzaam gebouwde, energieneutrale eilandhuisjes (4/5 persoons) met een eveneens duurzame inrichting van IKEA. Hier kunt u vanaf voorjaar 2020 verblijven. Ver weg van alles, midden in de natuur. En het mooiste is: de huuropbrengst geven wij volledig terug aan de natuur in dit schitterende gebied”, schrijft Landal over het project.

Als eerste een vakantiehuis boeken

Het is op dit moment nog niet mogelijk om daadwerkelijk een verblijf te boeken. Belangstellenden moeten zich aanmelden voor een speciale nieuwsbrief, waarmee zij op de hoogte gehouden worden over de ontwikkelingen. Nieuwsbrieflezers krijgen ‘de mogelijkheid om als eerste een verblijf te reserveren in de pre sale’, aldus Landal. Overigens is Landal Marker Wadden is niet de eerste samenwerking met Natuurmonumenten. ,,Samen plantten we eerder al duizenden bomen om nieuwe bossen aan te leggen. Dit jaar creëerden we op onze parken in totaal 35.000 m2 aan bloemenweides om de biodiversiteit te helpen herstellen. Daarnaast zijn we hoofdsponsor van het OERRR-kinderprogramma van Natuurmonumenten”, aldus Landal.

In de luwte

In het kerstnummer van “Puur Natuur” van Natuurmonumenten wordt ook geschreven over de vakantiehuizen. ,,Geïnspireerd door het voorbeeld van Lilla Karlsö, een eilandje in de Oostzee waar het onbarmhartig kan stormen, is gekozen voor een groepje kleine gebouwen dat samen een beschut erf vormt. Het zijn lage gebouwen, die in de luwte van de duinen staan. De gebouwen zijn gemaakt van hout uit onze eigen bossen, waar uitheemse naaldbomen zijn gekapt om inheemse loofbomen de ruimte te geven”, zo schrijft Natuurmonumenten. Daar zijn ze ook nog op zoek naar vrijwilligers om te helpen op de Marker Wadden. Wie belangstelling heeft kan een mailtje sturen naar boswachter Gea Otten. De ontwikkelingen van de bouw zijn te volgen op www.nm.nl/nederzetting

In het kerstnummer van Natuurmonumenten wordt ook geschreven over het project op de Marker Wadden. Op de foto van Pieter Huisman is te zien is hoe de bouw vordert. Foto: Elkedagvakantie

Reacties

  1. Mirjam Heinsbroek

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.